Tijd voor een nieuwe Happy Sweets! Op basis van een recept uit het kookboek van Rens Kroes, maakte ik vandaag bananen- notenbrood. Super lekker en op ieder gewenst moment te eten; als ontbijt, lunch of tussendoor. Het is maar net wanneer je er zin in hebt : )

En ook dit brood kun je natuurlijk gewoon in pakjes snijden en per stuk, of per twee, invriezen. Zo heb je er lang plezier van!

Nodig?

3 bananen

5 ontpitte dadels

3 eieren

75 gram speltmeel / 75 gram speltbloem

2 tl bakpoeder

2 el geraspte kokos

1 el pompenpitten

1 el zonnebloempitten

klein handje grofgehakte pecannoten

klein handje grofgehakte walnoten

1 el gespleten lijnzaad

snufje zout

handje kokos snippers

Heb je een favoriet in het lijstje van ingrediënten? Voeg gerust wat extra toe, of laat iets wat je minder lekker vindt weg, alles kan! Gewoon een keer maken, proeven en de volgende keer weer iets extra’s of anders toevoegen.

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de bananen, eieren en de dadels samen in een blender en meng tot een glad geheel. Doe het mengsel in een kom en roer de bloem en het bakpoeder er doorheen. Als dit alles helemaal klontjes vrij is, doe dan alle noten en zaden er doorheen.

Voeg ook de kokosrasp en de kokos snippers toe. Kokosrasp is vak heel fijn gemalen, de kokos snippers zijn veel groter. Ik ben kokos fan, dus vind het lekker als je af en toe en iets meer kokos proeft. Ik noem het een brood, wat het natuurlijk niet echt is, maar het is goed vullend, dus kan prima als zondig gegeten worden.

Schenk alles in het bakblik en schuif het in de oven. Nu even drie kwartier geduld en dan smullen maar!

Van welke lekkernij zou jij graag een recept willen in een Happy Sweet versie? Laat het me weten!

 

Reacties