Een nieuwe Happy Sweets! Het wordt weer kouder, minder naar buiten, meer in de keuken, als je er van houdt : ).

Een lekker simpele Happy Sweet die natuurlijk weer lekker verantwoord is!

Zoals altijd zijn deze koekjes ook gewoon weer in te vriezen en kun je ze tevoorschijn halen als je ze nodig hebt of er gewoon zin in hebt!

Nodig?

1oo gram amandelmeel

50 gram kokosmeel

100 gram geraspte wortel

20 gram gehakte walnoten

45 gram gesmolten kokosolie

1 tl. bakpoeder

1 tl. kaneel

1 el. agave siroop

1 el. kokosbloesemsuiker

2 eieren

25 ml. amandelmelk

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom goed door elkaar. Voeg daarna de gesmolten kokosolie, de eieren, de agave siroop en de amandelmelk toe. Doe de amandelmelk als laatste, zodat je kunt toevoegen wat nodig is. Het moet een beetje plakkerig deegje worden waar je bolletjes van kunt scheppen/draaien.

Zet het deegje een half uurtje in de koelkast.

Na een half uurtje  in de koelkast schep je bolletjes van het deeg en legt ze op de bakplaat. Nu maar heel even geduld, zo’n 15 tot 20 minuten. De koekjes blijven beetje zachter door het gebruik van de amandelmeel.

Deze koekjes extra feestelijk maken? Zet een blikje kokosmelk een dag van te voren in de koelkast. De melk scheidt zich van het water. Schep de melk eruit, doe er naar smaak bijvoorbeeld een klein scheutje agavesiroop door en doe een toefje op de koekjes wanneer je ze serveert.

Geniet ervan!

 

Reacties