Happy sweets: Zomerse inspiratie

toetjes happy sweets

Wat een super zomers weer! (Oké klein dipje maar is vast zo weer voorbij : )) Daar horen wat zomerse happy sweets bij!
Ik maakte de vlaflip uit het nieuwe boek van Rens Kroes en heerlijk romig blauwe bessen ijs geïnspireerd door een recept uit het kookboek van In love with health.

Twee super makkelijke en lekkere receptjes en ook nog eens verantwoord! Je kunt deze recepten gewoon als basis nemen en lekker variëren. Zat zelf al te denken aan lekker noten ijs of een versie met sinaasappel.. Jammie!

Vlaflip a al Rens:

De vlaflip bestaat uit twee onderdelen: Chocolade mousse & karamel ijs. Ik heb er een 1 persoonsreceptje van gemaakt, maar hoeveelheden kun je gewoon vermenigvuldigen naar wens.

Voor de mousse: 1/4 avocado, 1 banaan, 1 grote tl cacaopoeder, 1/2 tl kaneel, klein beetje water.
Doe alle ingrediënten samen in een blender en meng tot een gladde mousse.

Voor het karamel ijs: 1/2 el pindakaas, 25 ml warm water, 1/2 bevroren banaan, 2 ontpitte dadels, snufje zeezout.
Doe alles weer samen in de schoongemaakte blender en meng tot lekker romig ijs.

Ik heb een nieuwe pindakaas ontdekt waar ik helemaal fan van ben, gewoon enkel pinda’s en klein beetje zeezout! Weet het, kun je ook heel gemakkelijk zelf maken, maar komt er toch op de een of andere manier nooit van : ). Pindakaas heb ik gekocht bij Marqt. pindakaas

Voor wat crunch heb ik er een paar walnoten gebrokkeld en er overheen gestrooid.

Roomijs a la In love with health, maar dan met blauwe bessen:

Nodig: 250 ml magere kwark, 250 blauwe bessen, 2 bevroren bananen.
Doe alles samen in een blender en met een paar minuten heb je heerlijk romig & fris ijs!

Tip: Voordat je de bananen invriest, moet je ze even in stukken snijden, maar maak deze stukjes niet te smal, plakt aan elkaar en is het alsnog niet uit elkaar te krijgen : )
En tip twee: Heb je niet zo’n hele goede blender, hak dan de ingrediënten als de bananen en dadels eerst wat fijner in een hakmolentje en doe ze dan bij de zachte ingrediënten in de blender.

Ik zou zeggen lekker genieten van deze twee zomerse Happy Sweets, als ontbijt of toetje, maar net wanneer je er zin in hebt : )

Wat zijn jouw favoriete zomerse sweets? Ben benieuwd!

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.