Ik kom zoveel bijzondere merken en initiatieven tegen. Ik heb het gevoel dat er steeds meer mensen bezig zijn met het bedenken van een verantwoorde manier van ondernemen. Dus zowel jouw droom volgen als iets terug doen voor een ander. Een mooi voorbeeld hiervan zijn deze twee Amsterdamse tassen merken!

O MY BAG
De tassen van O My Bag worden ontworpen in Amsterdam en vervolgens geproduceerd in India, bij gecertificeerde Fair Trade producenten.

Het is de droom van oprichtster Paulien, die zijn in 2010 achterna ging. Een nieuwe tas geeft normaal gesproken al een blij gevoel, maar de O MY Bag helemaal, omdat deze is geproduceerd op een verantwoorde manier. Deze verantwoorde manier bestaat bij O My Bag uit twee belangrijke facetten.

Het leer dat wordt gebruikt, komt uit de directe omgeving van de producenten en wordt verwerkt zonder gebruik te maken van chemicaliën. Een productieproces waarbij respect voor het milieu voorop staat. Ze wonnen er al de Eco-leather award voor.

Daarnaast hebben ze ervoor gekozen de tassen te laten produceren bij fabrikanten die zorgen voor de juiste arbeidsomstandigheden. Dat wil zeggen, een eerlijke en gezonde werkomgeving en goede voorzieningen zoals voldoende voeding en het vergoeden van zorgkosten. Mensen krijgen gelijke kansen, waardoor de positie van bijvoorbeeld vrouwen in India wordt versterkt.

O My Bag is ervan overtuigd dat jij als consument wel degelijk een verschil kan maken. Koop producten die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu. Koop iets en geef iets terug. Super mooi om je droom op deze manier vorm te geven, vind ik. Iets doen waar jij gelukkig van wordt, maar ook direct iets terug doen.

UNBEGUN

Iets terug doen kan ook op een heel andere manier. Dat laat UNBEGUN bags zien. Zij upcyclen marktzeilen. Marktzeilen zijn ijzersterk, maar moeten toch op een gegeven moment worden vervangen. Je kunt ze dan weggooien, maar je kunt ze ook gebruiken om iets moois van te maken.

En dat is wat UNBEGUN bags doet! Mooie tassen, in verschillende modellen, allemaal gemaakt van marktzeilen van markten in Amsterdam. Een écht Amsterdams product! De zeilen worden handmatig schoongemaakt en vervolgens met de hand gesneden. Hierdoor kunnen bijzondere tassen worden samengesteld. Iedere tas krijgt iets unieks en heeft z’n eigen verhaal. 100% handgemaakt en lokaal geproduceerd.

Twee super leuke Amsterdamse tassen labels met een missie! Waar ga jij je volgende tas aanschaffen?

 

Foto credits: O My Bag & UNBEGUN bags

Reacties