Buitenlands avontuur: Boutique hotel Zuid-Afrika deel 2

boutique hotel zuid afrika

Eveline begon juni dit jaar samen met haar man en dochtertje aan hun buitenlandse avontuur, ze hebben de droom een boutique hotel te beginnen in Zuid-Afrika. We zijn inmiddels een paar maanden verder en natuurlijk heel benieuwd hoe het nu met Eveline gaat, of de proefperiode goed is bevallen en of ze hebben besloten in Zuid-Afrika te blijven…

Deel 1 gemist? Lees in deel 1 over het ontstaan van haar droom en haar eerste maanden in Zuid-Afrika!

buitenlands avontuur Ze hebben tijdens hun proefperiode met verschillende makelaars wel meer dan 40 objecten bekeken in Kaapstad en omgeving. Van iets moderns aan de kust, iets midden in de stad, tot iets midden in de bergen. Er moesten veel keuzes en afwegingen worden gemaakt. Uiteindelijk is hun keuze gevallen op een karakteristiek pand in Franschhoek in de provincie West-Kaap. Ja, je leest het goed! Eveline en haar man wagen de sprong en gaan voor hun droom!
West-Kaap staat bekend om zijn wijngaarden en verschillende van Zuid-Afrika’s beste restaurants zijn hier gevestigd. Franschhoek ligt tussen de bergen, zo’n 75 km van Kaapstad en een half uur van het bekende wijngebied Stellenbosch.
Het pand wordt compleet gerenoveerd en getransformeerd tot een boutique hotel met 6 luxe kamers variërend tussen 35 m2 en 70 m2. De totale renovatie zal 8-9+ maanden in beslag nemen. Een groots project, maar ze kijken er enorm naar uit en krijgen er veel energie van.

buitenlands avontuurSamen met een architect zijn de schetsen en plannen al opgesteld. Deze liggen op dit moment ter goedkeuring bij een aantal commissies. Spannend! Zodra er een klap op gegeven wordt, kan de renovatieklus van start gaan.
Er zijn heel wat uitdagingen geweest, die af en toe frustraties opleverden, maar daarna volgt toch snel het gejuich als je het voor elkaar hebt gekregen. Bijvoorbeeld voor het visa traject hebben ze veel geduld moeten hebben, dit was een proces van vele maanden.
Ze hebben de afgelopen periode veel geleerd over de wet- en regelgeving in Zuid-Afrika en geleerd hier rekening mee te houden en af en toe ook geduld mee te hebben. Ze hebben inzicht gekregen in de verschillende processen en leren deze steeds beter begrijpen. 
 
Inmiddels zijn ze allebei helemaal verknocht aan Kaapstad en omgeving. Door de vele jonge entrepreneurs schieten onder andere boeren markten, hippe bars en koffietentjes als paddenstoelen uit de grond en is het een walhalla voor foodies en wijnliefhebbers. 
 
Ze zijn nu anderhalve maand terug in Nederland. Hun huis in Amsterdam hebben ze inmiddels verkocht, nu is het echt definitief en gaan ze hun droom verwezenlijken! Ze laten hun spullen per zeecontainer vervoeren naar Kaapstad.
Vanaf begin februari vestigen ze zich in Zuid-Afrika voor een aantal jaar, een mooi vooruitzicht, alhoewel het moeten missen van familie en vrienden altijd lastig blijft. Maar de wereld is gelukkig klein geworden door Skype, Whatsapp bellen en social media. Hierdoor kunnen ze goed contact houden, dat is heel fijn! En iedereen is uiteraard altijd welkom voor een bezoek! 🙂
Op de foto bovenaan zie je alvast een sneak peek van het zwembad dat bij het boutique hotel hoort. Uiteindelijk gaat het helemaal anders worden, maar dit ziet er alvast goed uit. 🙂
We blijven Eveline volgen, dus over een paar maanden weer een update! We horen dan hoe het hen vergaat en of de verbouwing een beetje op schema loopt… Spannend! Heel benieuwd hoe het er uiteindelijk uit komt te zien!
Eveline, heel veel succes & plezier komende maanden en nu eerst nog maar even goed genieten met vrienden en familie in Nederland!

Droom jij er ook van iets op te zetten in het buitenland? Het kan dus! Stap voor stap, neem de tijd om erachter te komen of je het écht wil en wie weet, kun jij dan net als Eveline die droom in het nieuwe jaar in vervulling laten gaan!

Reacties

Een reactie op “Buitenlands avontuur: Boutique hotel Zuid-Afrika deel 2

  1. Pingback: Buitenlands avontuur: Boutique hotel Zuid-Afrika, deel 3! - MEZpiration

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.