In de Ondernemersinspiratie blogs lees verhalen van mensen die hun droom leven doordat ze van hun passie hun werk hebben gemaakt!

Dit is natuurlijk niet de enige manier om je droom te leven. Sommigen zoeken hun geluk in het buitenland. Daarom een nieuw terugkerend blog: Buitenlands avontuur! In deze blogs lees je verhalen van mensen die hun buitenlandse droom hebben laten uitkomen. Het eerste verhaal is dat van Tessa, die heeft gekozen voor een leven in Australië!

Tessa haar moeder is een reislustige vrouw. Ze heeft Tessa van jongs af aan verteld over de reizen die ze heeft gemaakt, hierdoor is Tessa al vroeg  aangestoken met het reisvirus. Op haar 17e ging ze voor het eerst alleen naar Australië en daarna volgenden nog veel meer reizen of periodes dat ze in het buitenland heeft gewoond voor haar studie of stages.

Tessa’s man is net als zij redelijk rusteloos als het gaat om in Nederland blijven, er is nog zoveel te zien, zoveel andere plekken om te leven. Het verraste dan ook niemand toen ze besloten om, nadat ze getrouwd waren, naar het buitenland te vertrekken.

Doordat ze allebei al veel in het buitenland hebben gewoond, zijn ze niet heel erg gehecht aan Nederland. En langer weg zijn van vrienden en familie is iets waar ze allebei al aan gewend zijn. Natuurlijk mis je ze als je weg bent, maar met de huidige technologie is het heel makkelijk geworden om contact te houden.

In eerste instantie hadden ze de wens om naar Kaapstad te verhuizen, een stad waar zowel Tessa als haar man direct verliefd op zijn geworden, toen ze daar waren voor een vakantie. Ze hebben daar allebei geprobeerd een baan te zoeken, maar kwamen erachter dat er op dat moment geen mogelijkheden waren. Ook in Kaapstad lagen de banen toen der tijd niet voor het oprapen, dus gingen ze op zoek naar andere mogelijkheden.

IMG-20150723-WA0000 Buitenlandse droom MEZpiration

Ze hadden van te voren afgesproken dat minstens een van hen een baan moest hebben voordat ze uit Nederland vertrokken. Het moest een warm/exotisch land worden, waardoor ze hun focus verlegden naar Azië of Australië.

Na een paar nachtelijke skype sessies was het rond: De man van Tessa kon aan de slag bij een vestiging in Australië van het bedrijf waar hij toen der tijd werkte. Ze vertrokken naar Sydney, waar op dat moment de banenmarkt aantrekkelijk was, dus zou Tessa ook snel een baan vinden!

Inmiddels wonen ze alweer bijna 4 jaar in Sydney en dit bevalt hen erg goed! Natuurlijk moet je wel echt de keuze maken om je los te maken van je oude leven, anders lukt het je niet om een nieuw leven op te bouwen. Iets meer contact met Nederland mag volgens Tessa zelf wel van tijd tot tijd, maar ze is niet echt een beller dus het blijft vaak bij lange WhatsApp berichten.

Het grootste verschil met haar leven in Nederland is voor Tessa dat ze nu werkt om te leven en niet leeft om te werken. Ze genieten van de leuke dingen tussendoor, het is niet meer leven van weekend naar weekend. Het heerlijke klimaat en de Australische relaxte levensstijl helpen hier natuurlijk bij!

IMG-20150723-WA0001 IMG-20150510-WA0014

Tips van Tessa!

Wat je volgens Tessa moet weten als je in Australië gaat wonen, is dat efficiëntie geen prioriteit heeft bij Australiërs, ze krijgen dingen wel gedaan, maar het gaat allemaal net een stapje langzamer dan in Nederland.
Australiërs zoeken niet graag de confrontatie, dus ben je aan het solliciteren en hoor je na een leuk gesprek helemaal niets meer, ben dan niet verbaast, want jou vertellen dat je het niet bent geworden, doen ze liever niet.
Wat je ook moet weten is dat je tijdens de banenjacht gewoon moet volhouden en bereid moet zijn om een stapje terug te doen. Als niet- Australiër moet je toch net even wat beter je best doen om daar te komen waar je wilt komen. Geduld is een schone zaak : )

Tessa haar advies voor iedereen die droomt van een buitenlands avontuur?

“Het is een risico, maar niets is definitief. Spreek met jezelf /samen een periode af dat je het een kans geeft. Wees realistisch, want binnen een maand bouw je niets op. Neem bijvoorbeeld een jaar de tijd om echt ergens anders een leven op te bouwen. Ik denk zeker dat dit het waard is, want als je besluit na een tijdje terug te gaan naar Nederland, waardeer je Nederland waarschijnlijk nog meer!”

Tessa is in ieder geval nog steeds helemaal gelukkig met haar keuze! Het wordt straks nog lastig beslissen, daar blijven, of toch terug richting Europa…

Welk buitenlands avontuur heb jij al jaren in hoofd? Wat houdt  je tegen, ga ervoor!

Reacties