Business Podcast tips

Podcast tips

Blijven groeien, essentieel wanneer je aan het ondernemen bent. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Daarom een paar mooie (business) podcast tips op een rij. Laat je inspireren en leer van anderen. Over (betekenisvol) ondernemen, mindset en persoonlijke ontwikkeling.

Ondernemers Taboe

In deze podcast neemt Bas van Werven van BNR je mee in de keiharde wereld van ondernemen. Volgens hem houden ondernemers in Nederland vaak hun mond wanneer ze in moeilijkheden zijn en dat is totaal niet nodig. Hij wil die taboe doorbreken met deze podcastserie door in te gaan op thema’s als keihard vallen, faillissement, slapeloze nachten en frustratie als ondernemer. Bas interviewt verschillende gedreven ondernemers en deelt hun tips en inspirerende verhalen.

StartUp Podcast

In de (Engelstalige) StartUp Podcast hoor je hoe het echt is om een start-up te hebben. Ruzies, mislukkingen, successen, stress, twijfels, gouden tijden; alles komt aan bod. De afleveringen zijn erg populair, sinds de start in 2014 al tientallen miljoenen keer beluisterd!

The Tim Ferriss Show

Tim Ferriss is bekend van zijn boek The 4-Hour Workweek. Iedere aflevering nodigt Ferriss iemand uit die uitblinkt in wat hij doet – in investeren, sport, zakendoen, kunst, het kan van alles zijn. De succesvolle gast deelt zijn of haar ‘geheim’. Welke tactieken en tools gebruikt hij, welke routines en boeken raadt hij aan, welke tips over time management heeft hij en ga zo maar door.

Porterennee

In de podcast van money blog Porterennee praten Renee en haar man op een ontspannen manier over geld. Werk, kinderen, sparen, shoppen, je hypotheek en hoe je je uitgaven een beetje in de hand houdt. Ze geloven dat praten over geldzaken niet saai hoeft te zijn, maar dat het je enthousiast kan maken om ermee aan de slag te gaan. Omdat geld je leven makkelijker en relaxter kan maken. Dat doen ze goed in hun wekelijkse podcast!

Celine Charlotte

In de Celine Charlotte Podcast neemt ondernemer Charlotte van ’t Wout (je kunt haar kennen van haar online cursussen en vergaderlocatie SPOT) je mee in de lessen die zij leert. Zo deelt ze in één van haar podcasts hoe ze in 2 jaar tijd 20.000 volgers kreeg als ondernemer en vertelt ze over hard werken vs. slim werken als ondernemer. Charlotte kan erg leuk vertellen en deelt ook nog eens inspirerende lessen waar je iets aan hebt, aanrader dus!

Leven Zonder Stress

Patrick Kicken (ex-radiomaker voor o.a. 3FM en Radio Veronica) gaat in deze podcast op zoek naar een antwoord op de vraag hoe je meer rust krijgt in je leven. Daarvoor gaat hij in gesprek met honderden experts over stress, geluk, zingeving, geld, seksualiteit, burn-out, angst, liefde, bewustzijn, mindfulness en meer. Fijne gesprekken om naar te luisteren en voor ieder wat wils.

New Female Leaders

Deze podcast gaat over authentiek vrouwelijk leiderschap. Over hoe jij impact maakt als vrouw en tegelijkertijd vanuit jouw eigen waarden leidt. Caroline Glasbergen interviewt wekelijks een vrouwelijke leider om uit te vinden hoe zij impact maakt en toch ook bij zichzelf blijft. Inspirerend om de verhalen van deze vrouwen te horen en te tegelijkertijd te merken dat elke succesvolle vrouw zo haar barrières heeft overwonnen om te komen waar ze op dat moment staat.

Happier with Gretchen Rubin

Samen met haar zus Elizabeth geeft Gretchen Rubin, die bekend werd met haar boek The Happiness Project, tips over hoe je gelukkiger kunt worden. De zussen delen hun eigen ervaringen en komen met concrete adviezen over alles wat je maar kunt bedenken. Van stoppen met sorry zeggen tot omgaan met je schoonmoeder en van het inplannen van ‘piekertijd’ tot een oplossing voor food waste.

Magic Lessons

Hoe zet je je creativiteit op de beste manier in en wat doe je als je het gevoel hebt dat je vast komt te zitten? Schrijver en Happinez-columnist Elizabeth Gilbert gaat in elke podcastaflevering van Magic Lessons in op een persoonlijke kwestie van een creatieveling. Dat doet ze steeds met de hulp van een bekende gast, zoals Brené Brown, Mark Nepo en Glennon Doyle Melton. Inspirerend, ook als je helemaal niet creatief bent.

Kim Munnecom Podcast

Een super fijne podcast van (business) coach Kim Munnecom waarin Kim op een praktische en toepasbare manier helpt een succes mindset te creëren met behulp van de LOA (Law of Attraction).
LOA, het blijft een beetje ontastbaar en wellicht komt het wat zweverig op je over, maar Kim weet het op een praktische manier uit te leggen en helpt je ook het toe te passen in je business. Je moet houden van haar enthousiasme, maar als je dit gewoon weet te waarderen, kun je enorm veel leren van de manier waarop zij haar bedrijf heeft neergezet en ervoor zorgt dat het blijft groeien en geeft ze je praktische tools en inzichten die ook zelf te kunnen toepassen. Dus zeker een aanrader.

Naast deze Business podcast tips, hebben we ook een hele reeks aan fijne boekentips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen je business verder te laten groeien.

Ken jij nog een podcast die echt in dit rijtje moet staan? Stuur ons een bericht!

Reacties