Omdat ik in een feeststemming ben en het een maand is waarin vaak genoeg geproost gaat worden, tijd voor wat dranken inspiratie!

Gebrouwen door vrouwen

Zin in een lekker biertje deze decembermaand? Gebrouwen door vrouwen is ontstaan vanuit hobby- brouwen, gewoon thuis. Twee zussen uit Amsterdam begonnen met brouwen vanuit huis, leuk om iedere maand samen met vrienden het nieuwe brouwsel uit te proberen. Al snel kwamen er verzoeken van cafés om hun bier daar te verkopen. Dit waren de zussen helemaal niet van plan, maar ja de vraag bleef komen.

Toen ze erachter kwamen dat ze ketels konden huren bij grotere brouwers, zijn ze toch voor de bijl gegaan en niet zonder succes! Inmiddels zijn ze ruim drie jaar verder, zijn er heel veel verkooppunten bij gekomen en verkopen de zussen vier verschillende soorten bieren met de unieke namen: Tricky Tripel, Gin Weizen, Witte Beer & Bloesem Blond.

Lekker toch, een biertje voor de afwisseling tijdens deze wijn & bubbels maand? Kijk even op de site waar je Gebrouwen door vrouwen kunt kopen!

Our/Amsterdam Vodka

Zin in iets sterkers gemaakt in een stokerij in Amsterdam? Dat kan! Our/Amsterdam Vodka, een wereldmerk, lokaal gestookt. In 2013 begonnen ze in Berlijn, daarna volgde Detroit, LA en Londen. En nu dus ook een eigen kleine stokerij in Amsterdam. Op deze manier kunnen ze de wodka iets meegeven van de plaats waarin het gemaakt wordt.

Op de social media van Our/Amsterdam delen ze geregeld leuke recepten om de heerlijkste cocktails mee te maken. De wodka is onder andere te koop via de shop op de website van Our/Amsterdam.

Amsterdams Spuitwater

Even iets alcoholvrijs? Op zoek naar verfrissing voor naast je wijntje? Of je cocktail opbruisen? Dan is dit een hele leuke! Verfrissend soda water, gemaakt in onze hoofdstad. In 2014 begonnen Ari & Gabor met het maken van dit verfrissende drankje. Inmiddels hebben ze verschillende verkooppunten in Amsterdam en sinds oktober dit jaar hebben zij de Spuitwaterfabriek geopend op de Westerstraat in Amsterdam.

Hier hebben ze een limonadebar, verkopen ze leuke vintage producten en kun je terecht voor het kopen van het Amsterdams Spuitwater. Dit zit in te gekke vintage flessen, die super leuk staan op je mooi gedekte tafel.

De flessen zijn opnieuw te gebruiken. Dus ga met je lege fles naar een verkooppunt of de Spuitwaterfabriek en laat deze opnieuw vullen. Super toch, een lekker verfrissend drankje, zonder afval te creëren.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de site. Amsterdams Spuitwater is vooralsnog alleen verkrijgbaar in Amsterdam, maar de ambitieuze mannen willen het aantal verkooppunten snel uitbreiden.

Bilderdijk Wijnhuys

Hier kom ik zelf graag! Ik vind het heerlijk om in dit soort wijnwinkels cadeaus te kopen en vooral voor de komende feestdagen is het toch leuk om eens wat uniekere wijnen of bubbels in huis te halen.

Alle wijnen bij het Bilderdijk Wijnhuys worden met zorg uitgekozen. Dankzij de uitgebreide kennis van eigenaar Michael van der Zalm weet ik altijd zeker dat ik met iets aan kom waar ik de ander een plezier mee doe. En het blijft gewoon leuk om nieuwe wijnen uit te proberen.

Eerlijke wijnen, van producenten die met zorg omgaan met de natuur en bewust om gaan met hun product en dat proef je. Bilderdijk Wijnhuys verkoopt voor een groot deel biologische wijnen. Zeker een bezoekje waard! Woon je niet in de buurt? Neem een kijkje op de site!

Wat is jouw favoriete drankje tijdens deze feestmaand??

Reacties