Ik kom het zoveel tegen in mijn omgeving (en bij mezelf : )). Wat wil ik, wat kan ik, wat moet ik..

Eenmaal dertig moeten er toch veel keuzes gemaakt worden. De wel bekende dertigers dilemma’s. Dit kan over van alles gaan: Werk, liefde, huis, relatie, kinderen etc. In deze eerste dertigers dilemma het thema werk.

Veel mensen, inclusief ikzelf, zijn op een punt beland dat je toch gaat heroverwegen en eens gaat kijken of je nog steeds blij wordt van de dingen die je doet. Veel mensen twijfelen over volgende stappen: wat is de juiste, word ik daar gelukkig van?

Je bent al een aantal jaar aan het werk, je hebt verschillende werkgevers gehad en je hebt in verschillende functies gewerkt. Maar ja, wat wil je nou écht.. ?! Een vraag die lastig te beantwoorden blijft, ook voor mij.

Voordat ik vervolg stappen heb gezet ben ik voor mezelf gaan opschrijven waar ik blij van word. Een handige tool voor iedereen! Wat vond je leuk in vorige banen en wat minder? Waar ben je erg goed in? Wat kan je beter niet meer doen? Maar ook privé. Van welke dingen word je blij? Mensen om je heen of juist van rust? Uitgaan, shoppen, lezen én waar lees je dan het liefst over? Welk nieuws volg je met plezier?

Maak hier een lijstje van en kijk of je een rode draad herkent. Denk hier ook bij aan emotie/gevoel dat je uit je werk wilt halen. Onderstreep woorden/dingen die met elkaar overeen komen.

Eentje die er bij mij steeds in terug komt is het adviseren, zowel zakelijk als privé. Ik vind het super leuk om met mensen mee te denken en te kijken hoe ik ze verder kan helpen. Daarbij houd ik van mijn vak; marketing, dus naast mijn blog is VLINDER marketing een passende  keuze geweest en heb ik (denk ik) de ideale combinatie gevonden.

Dus twijfel je of je nou gewoon deze baan moet houden, over moet stappen naar iets anders of voor jezelf moet beginnen? Ga dingen opschrijven voor jezelf en bepaal je prioriteiten. Maak er desnoods een moodboard bij via Pinterest of gewoon lekker door te knippen/plakken vanuit tijdschriften. Hiermee is het gevoel nog wat beter weer te geven.

Wie weet kom je wel tot de voor jou ideale combinatie. En kun je bijvoorbeeld deels voor jezelf werken en deels bij een werkgever. Succes met dit dilemma en denk maar zo, welke keuze je ook maakt, het is nooit een verkeerde keuze. Je doet weer ervaring op en wie weet is het de keer daarop juist daardoor wel raak!

Wat is jouw grootste dilemma op dit moment? Laat het me weten!

Reacties