Inspirerend: Het succes van Peggy Porschen!

Inspirerende verhalen moet je delen. Pastry chef Peggy Porschen had het lef haar hart te volgen, haar droom achterna te gaan en het resultaat mag er wezen..

De liefde voor bakken herinnert Peggy zich al vanaf jongs af aan. Ze ging echter niet meteen voor haar droom. Ze werkte eerst als stewardess. Toch bleef die liefde voor bakken kriebelen en al snel besloot ze vanuit Duitsland te verhuizen naar London om daar haar droom achterna te gaan.

Ze koos voor een opleiding aan de bekende koksschool Cordon Blue, opleider van de beste koks.

Na het afronden van haar studie, liep ze verschillende stages en werkte in restaurants om haar kennis en kunde binnen de patisserie verder uit te breiden. En toen in 2003 was het zo ver, ze begon voor zichzelf. Eerst gewoon vanuit huis en later opende ze haar eigen bakkerij.

Credit: www.peggyporschen.com

Zij zegt zelf dat ze op het juiste moment op de juiste plek is ingestapt. In Londen heeft ze een klantenkring weten op te bouwen voor wie het niet veel uit maakt wat de taart kost, waardoor zij haar creativiteit helemaal de vrije loop kan laten en de prachtigste taarten creëert voor bijzondere gelegenheden. Met name uitzonderlijk door het prachtige suikerwerk, zoals de rozen op de foto. Veel sterren hebben haar weten te vinden door de jaren heen. Zo maakte ze de taart voor de bruilof van Kate Moss en een taart voor de 70ste verjaardag van Antony Hopkins.

Maar ze levert niet alleen maatwerk, want naast haar eigen bakkerij, heeft ze inmiddels ook een winkel waar haar cup cakes en verschillende taarten te koop zijn. En daar stopt het niet. Want er bestond nog geen specifieke patisserie opleiding, dus besloot Peggy haar eigen Acadamy op te richten om zo haar kennis te delen en mensen op te leiden tot Pastry Chef.

Ze deelt haar kennis niet alleen op de Acadamy, maar geeft ook kookboeken uit. In april verscheen in Nederland haar derde kookboek, Cakes in bloom.

Credit: Georgia Glynn Smith, for Peggy Porschen Cakes.

Door haar hart te volgen is Peggy Porschen nu een van de bekendste patisserie chefs ter wereld.  Ze heeft een eigen signatuur en zorgt ervoor dat haar taarten net zo lekker smaken als ze eruit zien. Ze gebruikt geen smaakversterkers of kleurstoffen, alles dat ze gebruikt is vers en wordt in de bakkerij gemaakt.

Het is natuurlijk hard werken en gaat zeker niet vanzelf, maar ze is nu wel een van de beste geworden in haar vakgebied en ik ben er van overtuigd dat dit komt omdat ze doet waar ze van houdt. Dus wat houd jou nog tegen je hart te volgen? Get inspired!

Credit main picture: Georgia Glynn Smith, for Peggy Porschen cakes!

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.