Dutch Design: Stoere armbanden – Pig & Hen / Goats & Oaks

Dutch Design armbanden - Pig&Hen GoatsandOaks

Twee stoere Nederlandse armband-merken, allebei met veel aandacht en met de hand gemaakt! Love Dutch Design!

Pig & Hen

Pig & Hen helpt de weg naar huis te vinden…
Vroeger voeren we als Nederlanders de hele wereld over om deze te ontdekken. Om de scheepsvaarders te beschermen tegen pech werd er bij de mannen een varken en haan op de voeten getatoeëerd. Varkens en hanen/kippen overleefden vaak bij schipbreuken. Doordat ze in houten kisten zaten, werden ze vanzelf door het getij het strand opgespoeld. Het varken en de haan moeten beschermen tegen ongeluk en helpen de weg naar huis te vinden.

De armbanden van Pig & Hen worden met de hand gemaakt in Amsterdam van oude scheepskabels. Hiermee wordt de Nederlandse scheepsvaarders-erfenis in leven gehouden. De armbanden moeten een leven lang mee gaan, zijn sterker dan staal en zullen even veel rimpels krijgen als jij zelf, je wordt samen oud.

Top verhaal, top merk! En heb je hele smalle of juist brede polsen? Geen probleem, ze maken graag een armband op maat.

Lijkt het je wel wat, zo’n armband voor altijd? Check de site!

Goats and Oaks

Geïnspireerd door de geit. Waarom? Omdat geiten volgens de mannen achter Goats and Oaks de regels durven breken, ze volgen hun nieuwsgierigheid. Geiten komen waar ze willen komen en doen wat ze willen doen.

De armbanden van Goats and Oaks moeten een continue stimulans en herinnering zijn om door te gaan. Een continue herinnering aan het feit dat je uniek bent en als je wilt, niet te stoppen. Maak het leven niet te gecompliceerd, doe wat je wilt doen. Net als een geit.

En nog een heel mooi extraatje. Wanneer je een armband van Goats & Oaks koopt, doneer je automatisch een euro aan een heel mooi Nederlands initiatief, The Ocean Cleanup. Om de oceanen weer plastic vrij te krijgen!

Nieuwsgierig naar de armbanden van Goats & Oaks? Neem even een kijkje op de site!

Weer twee leuke Nederlandse merken met een verhaal! Ben jij of ken jij Dutch Design? Leuk! Stuur een berichtje naar marieke@mezpiration.nl en wie weet vind je dan binnenkort ook dit Nederlandse merk op MEZpiration!

Foto credits: Pig & Hen en Goats and Oaks.

 

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.