Duurzaam bed- & badgoed

Duurzaam bedden- en badgoed

Toe aan nieuw beddengoed of mooie handdoeken? Ook op dit gebied zijn veel ondernemers bezig met het kijken naar hoe dit beter kan. Een paar mooie merken uitgelicht. Op naar meer duurzaam bed- en badgoed.

Yumeko

” Yumeko is for dreamers. The ones who believe in something better.”⁠⠀

Een quote die staat op de website van Yumeko. Een super mooi merk dat duurzaam beddengoed en handdoeken maakt. Ze maken niet alleen gebruik van duurzame materialen en GOTS gecertificeerd katoen en wol, maar werken ook aan het eerlijker maken van de hele keten.⁠ Fairchain, je leest het steeds meer. Iedereen in de keten, een eerlijk aandeel voor wat ze toevoegen. ⁠Yumeko wil de keten van bad- en beddengoed steeds een beetje schoner maken, samen met haar klanten.⁠ Yumeko betekent ‘droomkind’ in het Japans. Een toepasselijke naam voor de mooie ambities van dit merk.⁠⠀
Nieuwsgierig geworden? Volg ze op Instagram @yumeko_amsterdam of check hun website!

Four Leaves

“Give back, sleep better.”

Luxe bed- en badgoed van 100% biologisch katoen. Naast dat ze mooie duurzame producten maken, is een van de kernwaarden van Four Leaves ‘empower childeren’. Ze hebben een multifunctionele slaapzak ontwikkeld. Bij iedere verkoop van een set beddengoed, wordt er zo’n slaapzak gedoneerd aan een kindertehuis in Sri Lanka. Ze zitten nu nog in een testfase, omdat ze goed in overleg zijn met hun partners over wat het best aansluit. Eind 2019 begint de donatie. De oprichter van Four Leaves is zelf geboren in een weeshuis in Sri Lanka. Dat hij er dus voor kiest met zijn bedrijf de kinderen in dit land te helpen is niet verrassend, maar wel bijzonder. Bewust zijn creëren, een goed product, terug geven/donatie is de combinatie die Four Leaves uniek maakt.  Check de website voor de mooie producten!

Dille & Kamille

Net een prachtige nieuwe winkel geopend in De Pijp, hier in Amsterdam. Ook hier worden prachtige handdoeken van biologisch kantoen verkocht. Geen tijd om naar een van de mooie winkels te gaan? Check hun website.

Van Morgen

Oprichter Schelto Witsen Elias is vader van drie kinderen, waardoor goede nachtrust eerder luxe dan regel is. Hij ging onderzoeken hoe hij zijn nachtrust kon optimaliseren, en dit bleek met zijn huidige beddengoed niet te kunnen. De oplossing: zelf een beddengoedlabel starten. Al het beddengoed van Van Morgen is gemaakt van duurzaam materiaal en volledig recyclebaar. Van Morgen werkt al jaren samen met een naaiatelier in Amsterdam waar circulariteit centraal staat. Zo worden van de onverkoopbare producten van Van Morgen navulzakjes voor wol gemaakt. Daar kun je nog eens rustig van slapen. Lees meer op de website van Van Morgen of volg ze op Instagram.

Heb jij al duurzaam beddengoed?

Bron beeld: Pexels

Reacties