Familiebedrijf vol traditie – Proeflokaal A. van Wees

proeflokaal A. van Wees

Ik houd ervan, echte familiebedrijven, die door vast te houden aan waar ze goed in zijn en waar hun kennis ligt en mee te gaan met hun tijd, familietradities weten voort te zetten. Proeflokaal A. van Wees is hier weer een goed voorbeeld van.

Familiebedrijf

Al  sinds 1973 heeft de familie van Wees hun proeflokaal op de Amsterdamse Herengracht. Authenieke kenmerken zijn behouden gebleven. Zo zijn de stenen van de oude steeg die het eerst was nog steeds te zien in het proeflokaal en zit de oude broekpomp die gebruikt werd bij het destilleerproces nog steeds in de bar.

Bij Proeflokaal A. van Wees kun je dus kennis maken met de Amsterdamse genevercultuur. Ze schenken meer dan 17 authentiek Amsterdams gedestilleerde genevers en meer dan 60 verschillende likeuren. De genever wordt nog steeds, net als vroeger, gedestilleerd in de Jordaan.

Proeflokaal

proeflokaal A. van WeesEn de naam zegt het al, bij Proeflokaal A. van Wees kun je terecht voor proeverijen. Tijdens de likeur- en jeneverproeverijen kom je meteen meer te weten over de geschiedenis van de Amsterdamse destillaten en hoe het destilleerproces in zijn werk gaat, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat er geproefd gaat worden.

Nieuwsgierig geworden naar dit leuke familiebedrijf? Neem een kijkje op hun site!

Foto credits: Proeflokaal A. van Wees

Reacties