Fietsend de wereld over

Dutch Design fietsen

Zoals ik eerder schreef, is dit blog ontstaan om met jullie mijn zoektocht te delen naar de volgende stap in mijn leven.  Je leest vaak dingen als ‘ga doen waar je energie uithaalt’ en ‘ga wat doen met je passies’. Makkelijker gezegd dan gedaan, of toch niet…

Tijdens deze zoektocht lees ik veel succes verhalen van mensen die van hun ‘hobby’ of ‘passie’ hun werk hebben gemaakt en dat is toch erg fijn om te lezen! Want je ziet dat wanneer mensen hun hart volgen, ze tot grootse dingen in staat zijn.

Zo stuitte ik op drie succesvolle jonge ondernemers in de fietsbranche. Dit is bijzonder, aangezien ze zich hebben moeten bewijzen in een branche die al volledig verzadigd leek door grote merken als Gazelle en Batavus of Cortina.

Ze hebben alle drie een plek weten te veroveren op hun eigen manier. Bepalend hierin, denk ik, ze hebben een duidelijke visie en ook goed gekeken naar mogelijkheden om onderscheidend te zijn. Wat je bij alle drie terugleest is de liefde voor de fiets en design.

VANMOOF: Strak, degelijk, licht design. Onderscheidend door technische ‘snufjes’ als de LED verlichting en het slot dat verstopt zit in het frame. VANMOOF reageert adequaat op kritieken van klanten op bijvoorbeeld fora en zorgt ervoor dat ze hun product, mede aan de hand van deze kritieken, blijft innoveren.

Veloretti: Heeft duidelijk niet gekozen voor een makkelijk te onthouden naam, maar de fiets moet heel gemakkelijk thuis in elkaar te zetten zijn. Daar ligt hun onderscheidend vermogen: Online only. Hierdoor kunnen ze een kwalitatief goede fiets aanbieden tegen een degelijke prijs. Daarnaast kiezen ze ervoor de accessoires lokaal te laten produceren. Zo kwamen ze kort geleden met leren hangsloten op de markt.

LEKKER bikes: De Nederlandse manier van fietsen gecombineerd met de Australische beach cultuur. De klassieke Nederlandse kwaliteitsfiets met een tijdloze retro uitstraling, passend bij het relaxte Australische leven met Nederlands comfort. Anders dan bij VANMOOF en Veloretti is LEKKER bikes gestart vanuit Australië en later naar Nederland gekomen.

De Nederlandse fietscultuur wereldwijd verspreiden, dat is eigenlijk een doel dat ze alle drie nastreven. En ze zijn goed op weg. VANMOOF is al in ruim 37 landen verkrijgbaar, maar ook Veloretti en LEKKER bikes timmeren behoorlijk aan de weg.

Geen van allen zijn ze scheutig met cijfers, dus hoe het echt zit weet je natuurlijk niet. Ze zijn in ieder geval alle drie in korte tijd behoorlijk bekend geworden en ze zorgen ervoor dat we niet alleen in Nederland op leuke design fietsen naar ons werk gaan, maar over de hele wereld.

Zo zie je maar, gaan voor je passie kan je erg veel opleveren! Ik ben er druk mee bezig, nog even de volgorde bepalen, want ik heb er meerdere… Maar wordt zeker vervolgd!

Als jij aan de slag zou gaan met jouw passie, wat zou je dan gaan doen? Ik ben benieuwd!

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.