Happy Sweets: Cantuccini

happy sweets cantuccini

Weer tijd voor een nieuwe Happy Sweets! Deze keer mijn variant op de Italiaanse cantuccini. Je ziet ze veel voorbij komen, in allerlei varianten.

Ik vind ze altijd super lekker en ze zijn echt heel makkelijk zelf te maken! Je kunt ook van deze koekjes weer een flinke lading maken, er een paar proeven en de rest invriezen.

Nodig?

150 gram volkoren speltmeel

40 gram kokosbloesemsuiker

Flinke scheut ahornsiroop

60 gram amandelen

1 tl bakpoeder

1/2 tl vanillepoeder

1 ei

Voor extra smaak kun je bijvoorbeeld zeste van een citroen of sinaasappel toevoegen. Of maak een variant met stukjes chocolade, kies voor pistachenoten.. Variatie mogelijkheden genoeg!

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze alvast met een bakpapiertje.

Doe het speltmeel en de bakpoeder in een kom en meng goed door elkaar. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe. Het kan zijn dat de kokosbloesemsuiker wat klontjes bevat, dus handig deze er even doorheen te zeven.

De amandelen kun je gewoon heel laten. Dit kneed misschien wat lastig, maar geeft later een mooier resultaat.

Als je het deeg goed hebt gemengd maak je er een lange rol van. Die leg je op de bakplaat en druk je iets plat. De rol is nu ongeveer 3 cm breed en een centimeter dik.

Schuif het deeg 25 minuten in de oven. Haal het er vervolgens uit en snijd de rol in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de koekjes op de zijkant weer terug op de bakplaat. Schuif deze opnieuw terug de oven in, ongeveer 10 minuten, totdat de koekjes mooi hard en goudbruin zijn. Door het gebruik van de ahornsiroop zijn de koekjes iets donkerder van kleur, dus goed opletten : )

Vind je die donkere kleur niet mooi of geen fan van ahornsiroop, dan kun je er ook wat meer kokosbloesemsuiker doorheen doen. Ik ben niet meer gewend erg zoete dingen te eten, dus voordat je het deeg de oven in schuift, proef een klein stukje om even te testen of het wel zoet genoeg is. Zo niet, kneed het deeg nog even door met wat extra suiker.

Veel plezier met bakken & eet smakelijk!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.