Happy Sweets: Chocolate chip cookies

chocolate chip happy sweets

Happy Sweets: Lekkere en verantwoorde zoetigheid! Natuurlijk niet alles tegelijk opeten, maar daar heb ik zelf wat op gevonden, invriezen!

Eerder in mijn review over het kookboek Healthy Pleasures van In love with health, moest ik bekennen dat mijn eerste poging om de chocolate chip cookies te bakken mislukte.. Altijd op blijven letten als je aan het bakken bent, anders zijn de koekjes ineens zwart : )

Poging twee is gelukt en ik heb mijn eigen invulling gegeven aan het recept. Ik heb er twee geproefd, altijd even testen. De rest heb ik ingevroren. Dus voorraadje voor visite!

Nodig?

180 gram amandelmeel

1 theelepel bakpoeder

3 eetlepels kokosolie

1 eetlepel honing

2 theelepels vanille-extractt

5 eetlepels amandelmelk

65 gram melk chocolade (Tony’s Chocoloney)

Snufje zout

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bakplaat eruit en bedenk met bakpapier. Doe de eetlepels kokosolie in een pan en laat deze op laag vuur smelten.

Doe ondertussen het amandelmeel in een kom en meng de bakpoeder en het snufje zout er door. Hak de chocola in kleine stukjes, te grote stukken mengen later niet zo goed, dus hoeft niet heel fijn, maar laat de stukken ook weer niet te grof.

Omdat ik voor de melk variant heb gekozen, voeg ik dus minder honing toe. Voor mij was dit zoet genoeg, omdat ik niet zo veel suiker eet.

Haal de kokosolie van het vuur en roer hier de honing, het vanille-extract en de amandelmelk doorheen.

Giet nu alles uit het pannetje bij de amandelmeel en meng goed door elkaar. Doe nu ook de gehakte chocola erbij. Blijft het nog een beetje uit elkaar vallen, voeg dan nog wat amandelmelk toe.

Maak kleine balletje, leg deze op de bakplaat en druk ze daarna plat tot mooie ronde koekjes. Bak de koekjes 10-15 minuten. Baktijd kan variëren door grote en dikte van de koekjes. Wacht tot ze een beetje inkleuren en haal ze dan uit de oven. Blijf in de buurt, want het kan dus zomaar ineens net te lang zijn : )

De koekjes kunnen nog een beetje zacht aanvoelen als je ze uit de oven haalt, maar harden buiten de oven nog wat uit!

Vind je de koekjes iets te vettig door combinatie van kokosolie en amandelmeel, probeer dan bijvoorbeeld iets meer amandelmelk te gebruiken en wat minder kokosolie.

Geniet ervan!

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.