Natuurlijk moet er voor de Kerst wat lekkers gebakken worden! Wat dacht je van deze simpele, maar daardoor niet minder lekkere kerstkransjes!

Nodig?

200 gr speltmeel

75 gr kokosbloemsemsuiker

1/2 ei

150 gr kokosolie

2 tl. citroensap

1 tl. bakpoeder

amandelschaafsel

ei om te bestrijken

scheutje amandelmelk

Aan de slag!

Maak het deeg van het speltmeel, de suiker, de kokosolie, het citroensap, de bakpoeder en het ei. Klop het eitje van te voren even los, zo kun je gemakkelijker de helft bij de andere ingrediënten gieten. Ik heb er nu voor gekozen om geen roomboter te gebruiken, maar vind je dit wel zo feestelijk, dan kun je de kokosolie altijd gedeeltelijk of helemaal vervangen door roomboter.

Als je een goed deeg hebt gekneed leg je het heel even in de koelkast om te rusten, al een beetje uitgerold in plasticfolie.

Verwarm de over voor op 175 graden en haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met een stukje bakpapier. Leg een steker klaar om rondjes mee te maken en een mesje of een klein stekertje om het rondje in het midden van de krans te maken.

Bestrooi het aanrecht met wat meel en rol het deeg uit tot een millimeter of 3 a 4. Steek er rondjes uit, ik heb gekozen voor 8 cm, flinke kransen dus. Leg deze rondjes op de bakplaat en steek of snijd hier vervolgens het rondje in het midden uit.

Bestrijk de rondjes nu met het ei/amandelmelk mengsel. Strooi vervolgens het amandelschaafsel over de kransen en bestrijk dit nog een keer voorzichtig met het mengsel.

De kransen kunnen nu de oven voor 15-20 minuten. Als niet alle koeken op 1 bakplaat passen, leg je de tweede lading gewoon alvast klaar op een bakpapiertje en kun je deze erin doen zodra de eerste lading klaar is.

En daarna genieten van deze super lekker en weer iets gezondere kerstkransjes!

Reacties