Happy Sweets: Spelt Speculaasbrokken

happy sweets speculaasbrokken

Sinterklaas is weer in het land! Hoogste tijd voor speculaas! Ik besloot het dit jaar gewoon eens zelf speculaasbrokken te maken en moet zeggen dat ik erg tevreden ben : )

Ik heb voor een deel roomboter gebruikt, beetje smokkelen mag best van tijd tot tijd : ). Wil je liever geen roomboter gebruiken, dan kun je die ook volledig vervangen door kokosolie natuurlijk.

Het is een super makkelijk receptje, dus ik zou zeggen, probeer het gewoon eens thuis te maken, ruikt meteen je hele huis lekker!

Nodig?

300 gr. speltmeel

2 flinke tl. bakpoeder

6 tl. speculaaskruiden

120 gr. kokosbloesemsuiker

80 gr. roomboter

60 gr. kokosolie

4/5 el. amandelmelk

1 ei

wat extra amandelmelk

blanke amandelen

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 graden en haal de bakplaat eruit.

Roer eerst alle droge ingrediënten even goed door elkaar, dus de meel, het bakpoeder, de suiker en de kruiden. Voeg vervolgens de koude roomboter en kokosolie in kleine blokjes toe aan droge ingrediënten. Neem even rustig de tijd dit te mengen. Dit duurt even, zorg dat alles fijn korrelig wordt en er geen grote stukken boter of olie meer te zien zijn. Het komt nu al samen als je erin knijpt. Voeg nu de amandelmelk toe. Niet direct alle eetlepels. Kijk wat nodig is om er een deegje van te maken, het blijft een beetje aan de kruimelige kant. Rol het deeg alvast ietsje uit en leg het even in de koelkast om te rusten.

Rol deeg het daarna rustig verder uit. Ik heb ervoor gekozen dit direct op een stukje bakpapier te doen. Scheurt het deeg een beetje aan de zijkant, duw het gewoon weer tegen elkaar. Rol het niet te dun uit, moet wel 1/1,5 cm dik blijven om er goede brokken van te kunnen maken.speculaasbrokken

Leg de plak speculaas op de bakplaat. Roer het eitje los met een scheutje amandelmelk. Kwast de speculaas hiermee in. Druk de amandelen erop, niet te hard. Kwast vervolgens nog een keer in met het eimengsel.

Schuif de bakplaat in de over en bak de speculaas in 30 minuten gaar. De speculaas mag nog ietsje zacht aanvoelen wanneer je het uit de oven haalt, want het hard buiten de oven nog een beetje uit.

Als de speculaas is afgekoeld, breek je er lekkere grote brokken van en smullen maar van deze heerlijke speculaasbrokken: )

Reacties

Een reactie op “Happy Sweets: Spelt Speculaasbrokken

  1. Pingback: Happy Sweets: Sint recepten - MEZpiration

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.