In deze Happy Sweets een heerlijke frisse speltcitroencake! Super combinatie altijd vind ik, zoet & zuur!

Ik gebruik zelf heel weinig suiker, dus als je iets meer van het zoete bent, zou ik de hoeveelheid suiker in dit recept iets verhogen : )

Nodig?

3 eieren

100 gram kwark

1 citroen (rasp & sap)

125 gram speltbloem

1 tl. bakpoeder

40 gram kokosbloesemsuiker

70 ml. zonnebloemolie

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de eieren, de suiker en de kwark samen los in een kom. Voeg dan de citroenrasp en het sap toe van de hele citroen. Roer alles weer even goed door en giet daarna ook de olie bij het mengsel.

Doe de bloem, het bakpoeder en het snufje zout bij elkaar in een kom en roer even door. Voeg het bloemmengsel daarna bij het eimengsel. Meng het voorzichtig met elkaar tot een mooi glad mengsel.

Giet het mengsel in een goed ingevet cakeblik en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar, even testen met een satéprikker.
De cake komt niet heel erg omhoog, maar blijft door het gebruiken van kwark en olie lekker smeuïg.

Bon appetit!

 

 

Reacties