Happy Sweets: Suikervrije scones!

Happy Sweets Scones

Op stralende dag, op verzoek, het receptje voor de scones, een echte happy sweet!

Ik heb zelf het boek Gezond Bakken van Amber Albarda. De inspiratie voor dit recept komt hieruit. Er gaan ongeveer 3 kleine scones uit dit recept. Wil je er meer, kun je de hoeveelheden verdubbelen. Ik houd van kleine receptjes, want in bewaren voor morgen ben ik geen ster.

Het deeg van de scones moet een beetje plakkerig deeg blijven, je moet het echt van het aanrecht schrapen. Zo worden ze lekker luchtig en zacht van binnen en wordt de buitenkant knapperig.

Het kan zijn dat je bijvoorbeeld wat warm water moet toevoegen of een beetje extra meel. Dit hangt af van hoe vochtig je huis is, wat voor weer het buiten is etc. Al deze omstandigheden hebben invloed op bv de droogte van het meel.

Nodig?

125 gram speltmeel

Kleine eetlepel bakpoeder

Snufje zoet

30 gram kokosolie, gesmolten

40 ml ahornsiroop

Dopje vanille extract

Snuf kaneel

Aan de slag!

Haal de bakplaat uit de oven en leg hier een bakpapiertje op. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het speltmeel, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een kom. Giet de rest van de ingrediënten erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg hierna 20 ml heet water toe. Er ontstaat nu een glad, redelijk vochtig deeg dat je net kunt oppakken.

Strooi wat bloem op je aanrechtblad, of een stenen/glazen plaat. Druk het deeg plat, tot ongeveer 3 cm. Pak een kleine uitsteekring en zorg voor 3 mooie ronde scones. Je kunt de ring aan de binnenkant insmeren met een beetje kokosolies, dan blijft het deeg niet plakken.

Leg de scones op de bakplaat, bv met ijzeren taartschep of paletmes. De scones hoeven maximaal 20 minuten in de oven. Draai de bakplaat na de eerste 10 minuten even om, dan bakken ze mooi gelijk. Afhankelijk van de grote hoeven ze nu nog 8 – 10 minuten.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.