Happy Sweets: Yoghurt blauwe bessen cake mét spelt crunch

Happy Sweets blauwe bessencake mezpiration

Een nieuwe Happy Sweets! Een lekkere frisse yoghurt(biogarde) blauwe bessen cake mét spelt crunch. Een idee om voor morgen te maken als je langs je moeder gaat? Of gewoon lekker voor jezelf :-).

Ik vind cake altijd lekker, maar ook fijn om iets van een bite erin te hebben. Daarom heb ik deze keer de noten eens vervangen voor spelt crunch, ik gebruik die van Zonnatura, gewoon te koop in de supermarkt!

Lijst met ingrediënten is wat lang, maar geloof met het is echt zo klaar. En je kunt zelf natuurlijk variëren met de extra’s die je in de blauwe bessen cake doet :-).

Nodig?

100 gram speltbloem

125 gram rijstmeel (kunt ook gewoon spelt gebruiken)

2 tl. bakpoeder

200 ml biogarde

1 banaan

3 eieren

sap van een halve limoen

80 gram kokosolie (gesmolten)

150 gram blauwe bessen

3 el. kokosrasp

50 gram spelt crunch

2 tl lijnzaad

Agavesiroop (naar smaak)

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Zet een pannetje op laag vuur om hier de kokos alvast rustig in te laten roosteren.

Pak een blender en doe hier de eieren en de banaan in en pureer even goed. Voeg vervolgens de biogarde en het limoensap toe en meng op nieuw. Als de kokosrasp begint te kleuren kun je deze uit het pannetje halen en in die pan vervolgens de kokosolie rustig laten smelten. Voeg deze daarna ook toe aan de blendermix en meng als nog even goed.

Pak twee kommen. In één kom doe je de blauwe bessen. Strooi hier een klein beetje bloem over, dit vangt wat vocht op van de bessen tijdens het bakken en voorkomt dat alles bessen naar de bodem zakken.

In de andere kom doe je het bloem en de meel, het bakpoeder, de kokosrasp, de spelt crunch en het lijnzaad. Meng alles even met elkaar. Voeg vervolgens je blendermix hier aan toe en schep alles rustig door elkaar. Op het laatst schep je nog voorzichtig de blauwe bessen er doorheen. Proef het beslag even. Niet zoet genoeg? Doe er dan nog een scheutje agavesiroop bij.

Giet het beslag in een ingevet cakeblik dat je bedekt hebt met een bakpapiertje en schuif de cake vervolgens 60 minuten in de oven.

Controleer of de blauwe bessen cake gaar is met de satéprikker test en laat de cake dan nog even rustig afkoelen buiten de oven.

Het snoepen kan beginnen! Extra lekker maken? Snijd de cake in plakjes en serveer er wat kokosyoghurt met limoenrasp bij voor een extra zomers effect!

Geniet ervan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.