Icecream Bandits: Veroverd Nederland & binnenkort de rest van de wereld!

icecream bandits - MEZpiration

Een jaar geleden spraken Ingeborg en ik elkaar voor het eerst. Ze had toen net besloten te gaan voor Icecream Bandits, de kleding die ze eerst alleen maakte voor haar kinderen, nu beschikbaar voor iedereen. En het lukte haar snel bereik op te bouwen via social media met de mooie foto’s die haar vriend van haar kindjes maakte.

En het is ongelooflijk en hoopvol (:-)) wat er in een jaar allemaal kan gebeuren. Sinds ons laatste gesprek heeft de groei en ontwikkeling van Icecream Bandits doorgezet en hoe!

Wat mij opvalt tijdens het gesprek is dat Ingeborg dingen heel erg in haar eigen tempo en op haar manier heeft gedaan, waardoor er een mooie flow zit in de ontwikkelingen, ze dicht bij zichzelf weet te blijven en Icecream Bandits haar unieke uitstraling en kenmerken behoudt.

Het afgelopen jaar is de exposure voor het merk is enorm en zijn er veel leuke samenwerking ontstaan.

In de zomer van 2016 roept Ingeborg de hulp in van een stagiaire en gaat ze ook een kantoorruimte zoeken. Haar eerste kantoorruimte vindt ze op de IJburglaan. Hier werken ze samen aan de nieuwe collectie die na de zomer wordt gelanceerd en dan ontploft het echt. De kleding van Icecream Bandits is niet seizoensgebonden, heeft een unieke stijl, is super draagbaar en spreekt hiermee een grote groep mensen aan. Ze maken op dat moment nog alles zelf.

Ze heeft het een tijdje voor zich uit geschoven, maar in december voelt ze dat ze er klaar voor is en besluit de productie uit te gaan besteden om aan de alsmaar groeiende vraag te kunnen blijven voldoen.

Ze start een zoektocht naar de juiste producent, waar zij zich goed bij voelt. Dit duurt echt even en hier neemt ze ook de tijd voor. Uiteindelijk vindt ze een producent waar ze zich helemaal goed bij voelt en vertrouwen in heeft.

De eerste kleding is binnengekomen, wat was dit spannend! Natuurlijk waren de samples helemaal in orde en de kwaliteit goed, maar ja, die eerste keer haar Icecream Bandits productie aan iemand anders overlaten is toch best een beetje eng. Het moet het handgemaakte gevoel behouden, waar ze juist zo trots op is. Het moet geen fabriekskleding gaan worden, maar ook dit is allemaal grondig overlegd en besproken met de producent. Het was even behoorlijk nagels bijten, maar de collectie is binnen en Ingeborg is er enorm blij mee!

Deze eerste collectie is binnen gekomen op het nieuwe kantoor van Icecream Bandits, op de Keizersgracht, een enorm gaaf pand! Hier werkt Ingeborg nu samen met twee stagiaires aan het verder uitbouwen van haar merk. Ook haar vriend is nog steeds nauw betrokken en helpt onder andere met de fotografie en de marketing. Met haar team is ze druk bezig met de verdere professionalisering. Als je in productie gaat, moet je bijvoorbeeld zorgen dat alle designs op papier staan. Iets wat Ingeborg zichzelf heeft moeten aanleren, maar wat ze alleen maar leuk vindt. Alles is te leren.

Het niet meer thuis werken, helpt haar enorm om te focussen. De balans tussen werk en privé is nu beter dan toen we elkaar vorig jaar spraken. Toen was ze nog erg zoekende. Het is belangrijk hier scherp op te blijven letten, maar ze heeft hierin wel een duidelijke keuze gemaakt. Tijd doorbrengen met haar gezin is super belangrijk.

Vorig jaar had Ingeborg als doel het bereiken van tien verkooppunten. Het zijn er inmiddels al veel meer en dit aantal blijft groeien. Icecream Bandits heeft ook de sprong over de grenzen al gemaakt. Er wordt nu druk gewerkt aan meerdere verkooppunten in Europa en ook de mogelijkheden in de Verenigde Staten worden onderzocht.

Ze krijgt zoveel positieve reacties dat ze niet anders kan dan er zelf ook helemaal in te geloven en vol voor te gaan!

Ingeborg haar grootste les van het afgelopen jaar? Op tijd dingen uit handen durven geven, zoals de productie. Ze wist al een tijdje dat ze het echt niet meer alleen kon, maar heeft daar wel heel lang aan vastgehouden. Ze wil heel graag alles bij zichzelf houden, maar merkt dat het goed is om niet altijd alles onder controle te willen houden en dat loslaten zorgt voor verdere groei.

Haar toekomstdroom is wereldwijde bekendheid voor Icecream Bandits. Zoals je leest is ze lekker op weg!

 Ingeborg haar tip voor jou?

‘ Ga van je eigen gevoel uit. Je komt veel mensen tegen met goed bedoelde adviezen en kennis, maar vertrouw vooral ook op jezelf. Het is heel belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en op je eigen kennis, kunde en gevoel te vertrouwen. Je kunt het echt wel zelf!’

hier kun je het interview lezen dat ik vorig jaar met Ingeborg had, toen zij net van start was met Icecream Bandits.

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.