Inspirerend: Van weeskindje tot prima ballerina

Michaela DePrince inspireert! MEZpiration

Dit verhaal is zo inspirerend, dus moést worden gedeeld!

Michaela werd geboren in Sierra Leone, waar ze al vroeg in haar leven heel veel verdriet te verwerken kreeg. Haar vader werd vermoord door rebellen en haar moeder stierf aan verhongering.

Op 3 jarige leeftijd werd Michaela door haar oom naar een weeshuis gebracht. Haar familie wilde niets met haar te maken hebben. Door haar huidaandoening, vitiligo, werd ze in Sierro Leone duivelskind genoemd, ook in het weeshuis. Ze werd weeskindje 27, het minst geliefde kindje van het weeshuis. Ze werd slecht behandeld, werd buiten de groep gehouden en kreeg weinig te eten. Gelukkig vond Michaela haar beste vriendin en maatje in nummer 26.

Op een dag zag zij net buiten de hekken van het weeshuis een tijdschrift liggen met op de voorkant een foto van een ballerina. De ballerina zag er zo mooi en gelukkig uit. Vanaf dat moment wist Michaela zeker dat ze net zo wilde worden als zij, een prachtige prima ballerina. Ze scheurde de voorkant van het tijdschrift en droeg dit altijd bij zich onder haar kleding. Het tijdschrift werd in 1979 uitgegeven, Michaela vond het in 1999.

En niet lang daarna kwam er eindelijk goed nieuws voor Michaela. Haar beste vriendinnetje uit het weeshuis werd geadopteerd door een Amerikaans echtpaar. Toen zij hoorden dat Michaela niet geplaatst kon worden vanwege haar  vitiligo, hoefden zij niet lang na te denken en besloten ook Michaela te adopteren.

Eenmaal in Amerika vertelde ze haar pleegmoeder over haar droom en liet haar de foto zien van het tijdschrift dat ze had gevonden.

Michaela krijgt de kans om haar droom te verwezenlijken. Ze krijgt balletles op verschillende goede scholen en blijkt zeer getalenteerd. Maar ook in de balletwereld blijft het knokken, want ze zijn in Amerika nog niet overal klaar voor een donkere prima ballerina.

Inmiddels is Michaela 20 jaar oud en danst zij sinds 2012 zeer succesvol voor Het Nationaal Ballet. Ze hoopt nu op veel mooie solo’s en blijft zich ontwikkelen.

Het bijzondere verhaal van Michaela DePrince laat zien dat alles mogelijk is, ook al lijkt dat soms ver weg! Van een uitzichtloze verdrietige situatie tot een zeer succesvolle prima ballerina!

Soms zit je in situaties die uitzichtloos lijken of heb je een droom, maar lukt het je maar niet die droom in vervulling te laten gaan. Nooit opgeven en nooit de hoop verliezen! Het moment dat alles op z’n plaats valt, kan zich zomaar ineens aandienen!

Foto credits: www.michaeladeprince.com

Wil je Michaela haar uitgebreide verhaal lezen? Koop nu haar boek!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.