Soms heb ik ineens zin om iets te bakken, zo ook afgelopen middag! Geïnspireerd door een recept wat ik tegen kwam op www.focusonfoodies.nl maakte ik lekkere (al zeg ik het zelf : )) en toch behoorlijk gezonde havermoutkoekjes met chocola en walnoten.

Ik volg heel veel food blogs. Zeker een aanrader als je van koken en bakken houdt, maar niet iedere keer hetzelfde wil maken. Binnenkort kun je lezen door welke food blogs ik mij vaak laat inspireren!

Al mijn recepten zullen Happy Sweets zijn! Ik mag zelf geen suiker, maar ik houd ontzettend van zoetigheid, dus een terugkerend blog op MEZpiration wordt Happy Sweets. Lekkere zoetigheid, maar dan net ietsje ‘gezonder’ geprobeerd te maken :-).

Nu mijn recept voor Chocolade Havermoutkoekjes:

Nodig?

200 gram havermout

35 gram boekweitmeel

35 gram kokosbloesemsuiker

1,5 tl bakpoeder

1 tl baking soda

40 gr Kokosolie

125 gr Biologische milde yoghurt

25 gr pure chocolade

25 gr walnoten

Snufje zout

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe de havermout, het boekweitmeel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder en de baking soda in een kom. Doe de chocola en de walnoten samen in een keukenmachine/hakmolentje en maal ze kort. Er mogen best wat grotere stukjes tussen zitten, juist lekker!

Voeg ook de chocola, walnoten en het snufje zout toe aan de andere droge ingrediënten.

Weeg nu de kokosolie af en laat deze rustig smelten in een pannetje. In de tussentijd kun je de yoghurt afwegen.

Ook de yoghurt en de kokosolie kunnen nu bij de rest van de ingrediënten. Mix alles goed door elkaar. Iets te nat? Voeg wat boekweitmeel toe. Iets te droog? Dan kun je er voor kiezen om nog wat yoghurt of kokosolie toe te voegen.

Maak er nu ronde koekjes van en leg ze op de bakplaat. Ik houd van een beetje redelijk formaat, dus met dit recept maakte ik 10 koeken.

Plaats de bakplaat in de over en laat de koekjes in ongeveer 20-25 minuten gaar worden.

Nog even geduld opbrengen om ze af te laten koelen en dan smullen maar!

Tip

Ben je net als ik niet echt een held in snoepen met mate? Pak er 2, 3 of 4… En de rest vries je gewoon lekker in. Bij deze koekjes weet ik heel eerlijk nog niet of ze goed uit de vriezer komen, maar je kunt ze altijd even een oppepper geven door ze kort in de oven te verwarmen.

 

Reacties