Update: Janneke is gestopt met de Kiekebox, maar er is een leuk alternatief: de Kuntselbox, lees er hier meer over!

Inmiddels zit voor alle kinderen de zomervakantie er weer op. Tijd om terug naar school te gaan, nieuwe dingen te leren, nieuwe kinderen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen.

Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar kwam een leuk initiatief tegen dat ik graag met jullie wil delen. Heel leuk denk ik voor zowel ouder (ontlast) en kind (verrijkt). De Kiekebox: Helpt kinderen te ontdekken door te experimenteren, te spelen en te knutselen. Iedere maand komen ze met een nieuw thema met nieuwe activiteiten.

Het is een idee van Janneke. Als tante van Kieke hoefde ze niet lang na te denken over de naam :-). Ze merkte dat kinderen steeds meer te vinden zijn achter beeldschermen en steeds minder creatief worden uitgedacht.
Met de Kiekebox worden de drukke ouders van nu geholpen, ze hoeven zelf geen creative knutselprojecten te bedenken. In plaats hiervan hoeven ze alleen maar de Kiekebox te bestellen. Een knutselbox met zes verschillende activiteiten. Alle ideeën en materialen die nodig zijn, zitten in de box.

De Kiekebox moet ouders en kind weer samen laten experimenteren, want weer even kind zijn, wie wil dat nou niet?!

Je hebt de mogelijkheid om verschillende abonnementen af te sluiten, maar je kunt ook een proefbox bestellen. Zo kun je het gewoon samen met je kind een keer uitproberen.

Als ik zie hoe druk mijn zussen soms zijn, kan ik me goed voorstellen dat je zelf niet altijd de puf hebt om weer iets leuks & leerzaams te bedenken. Daarom vind ik dit een super leuk initiatief!

Nieuwsgierig naar de Kiekebox? Kijk even op de site!

 

Foto credits: Kiekebox

Reacties