Lef, Passie & Ambitie!

lef,passie & ambitie ondernemen

MEZpiration inspireert te gaan voor je dromen, te doen wat bij je past en te doen waar je écht gelukkig van wordt. Ik geniet enorm van de verhalen van alle mensen die ik spreek voor MEZpiration. Ze praten met passie over hetgeen ze doen en zitten vol ambitie.

En iedere ondernemer komt hobbels tegen op de weg naar succes. De een racet hier met een noodgang overheen om daarna de auto weer in elkaar te zetten. De ander remt even af en neemt de hobbel wat voorzichtiger. Ze hebben allemaal een gemene deler. Ze zijn bezig met iets waar ze vaak al jaren van dromen. Ze doen het met hart en ziel, werken voelt niet meer als werken.

Dit heb ik zelf eigenlijk ook. Ik ben nu aan het werk : ) maar ervaar dit niet zo. Ik heb begin dit jaar een andere weg gekozen en die weg voelt bevrijdend. Niet alleen omdat ik doe waar ik gelukkig van word, maar vooral omdat ik ben gaan doen wat bij mij past.

Wat ik hiermee bedoel, wil ik graag met jullie delen. Want je kunt wel heel veel plezier hebben in je werk, maar als je jezelf continu voorbij loopt doordat je toe wil geven aan de ambities die je hebt, word je hier uiteindelijk niet gelukkiger van.

Alweer 18 jaar geleden werd ik ziek, inmiddels weet ik dat ik chronische ziekte van Lyme heb met co-infecties. Ik heb altijd zoveel mogelijk geprobeerd ‘normaal’ mee te draaien. Dat heeft me veel gebracht, maar ook erg veel gekost.

Dit wilde ik niet meer, dus heb ik zoals eerder verteld, eind vorig jaar ontslag genomen. Een risico maar het voelt heerlijk. Kan het iedereen aanraden, zo nu en dan eens een risico te nemen.
Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe balans. Dit is nog steeds een beetje zoeken, maar voel me veel en veel gelukkiger dan ik me in jaren heb gevoelt.

MEZpiration inspireert niet alleen te doen waar je van droomt, maar dit ook te doen op een manier die bij jou past. En doe het nu! Er zijn altijd excuses te bedenken waarom je iets niet moet doen, vaak door de drang naar zekerheid. Er is altijd wel een ‘ja maar’ en voor je het weet ben je jaren verder en krijg je spijt. Je komt er pas echt achter wat je allemaal kunt, als je doet wat bij je past, op een manier die bij je past.

Mijn hoeveelheid energie heeft invloed op hoeveel ik kan doen, maar niet op hoe goed ik dit kan doen! Mijn ambitie en passie waarmee ik dingen doe zijn onveranderd hoog, misschien wel hoger dan ooit.

Dromen? Schrijf ze op & zorg dat ze uitkomen! Heb de ambitie om de beste te zijn in wat je doet en het lef om dit te doen op een manier die bij joú past.

Wat zijn jouw dromen, waar ga jij echt gelukkig van worden en wat past goed bij jou? Niet denken maar doen !

Heb LEF, PASSIE & AMBITIE!

Liefs,

Marieke

Ps. Wil jij kans maken op zo’n super leuk tasje dat jou er iedere dag aan herinnert er gewoon voor te gaan? Houd mijn blog komende week in de gaten!

Reacties

Een reactie op “Lef, Passie & Ambitie!

  1. Pingback: Ondernemersinspiratie... update!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.