Life of Pie Amsterdam – Een jaar van enorme groei!

life of pie amsterdam

Een jaar geleden interviewde ik Lauren en Kim voor het eerst. Toen al was het hun gelukt om in korte tijd een enorm bereik te realiseren.

Nu een korte update om erachter te komen hoe het met ze gaat en wat er in zo’n eerste jaar ondernemen allemaal kan veranderen.

Er is veel veranderd het afgelopen jaar! De grootste verandering is toch wel het verhuizen naar de nieuwe bakkerij op de Marnixstraat, waar ze veel meer ruimte hebben . Die hebben ze hard nodig! Maakten ze vorig jaar nog gemiddeld 10 taarten per week, nu ligt dat gemiddelde al rond de 100. Dit kunnen ze uiteraard niet met z’n tweetjes, inmiddels hebben ze acht mensen in dienst die hen helpen aan alle vraag te kunnen voldoen.

Ook zijn ze hard bezig een mooie website te maken. Tot nu toe gaat alle communicatie nog via social media en kunnen mensen mailen om een taart te bestellen. Binnenkort kunnen de taarten worden besteld via de site.

Het ondernemen bevalt de meiden enorm goed. Ze hebben een hoop geleerd het afgelopen jaar. De harde groei is natuurlijk ontzettend fijn, maar hier komt ook enorm veel bij kijken, wat een hoop extra werk met zich meebrengt. Denk aan de productie die sneller moet gaan en extra koelruimte. Ook zit er nu natuurlijk veel meer werk in de planning en alles goed en strak organiseren. Je hebt niet alleen jezelf om rekening mee te houden, maar ook je personeel.

“ Er veranderd veel als je bedrijf groeit, iets waar je je eigenlijk niet op kunt voorbereiden en wij ons best op hebben verkeken.”

 Een van de dingen op het wensenlijstje van vorig jaar was het geven van workshops en dit doen ze inmiddels iedere maand, drip en decoratie. Ze vinden dit enorm leuk om te doen en ook de deelnemers zijn heel erg enthousiast.

“ Echt ontzettend leuk om op deze manier mensen een kijkje in de keuken te kunnen geven!”

Voor nu staan er geen nieuwe dingen op de planning, maar dat is ook niet nodig. Eerst focussen op de enorme groei en ontwikkeling die Life of Pie Amsterdam doormaakt. Ervoor zorgen dat alle klanten met een tevreden gevoel naar huis gaan en dat ze aan alle vraag kunnen voldoen.

Er komt veel kijken bij zo’n eerste jaar ondernemen, zeker als je bedrijf zo’n enorme groei doormaakt. Wat hierin belangrijk is volgens Kim en Lauren?

‘ Zorg voor goed personeel, stel prioriteiten en zorg er dan ook voor dat je de dingen met de hoogste prioriteit daadwerkelijk als eerste afrond.’

Nieuwsgierig naar de taarten van Life of Pie Amsterdam? Check bijvoorbeeld hun Instagram! Een taart bestellen kan via info@lifeofpieamsterdam.nl. Tijdig reserveren is nu extra belangrijk geworden, alleen dan kunnen ze ervoor zorgen dat jouw taart op tijd klaar is.

En wil je graag de Startersinspiratie van Life of Pie Amsterdam lezen? Dat kan hier!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.