Met crowdfunding je eigen restaurant: Mook Pancakes!

Crowdfunding Mook Pancakes

Weer zo’n inspirerend verhaal wat ik graag met jullie wil delen. Want bij crowdfunding moet ik zelf altijd denken aan ’tech’ startups of andere startups van nu. Maar als je een vernieuwend horeca concept bedenkt, werkt crowdfunding daarvoor ook perfect.

Dat bewijzen Sten en Sammy van Mook Pancakes. Zij hebben dit weekend, vanaf vanavond (29-31 jan.) het grote openingsweekend van hun eigen pannenkoekenhuis. Wellicht mag ik het niet eens zo noemen, want Mook Pancakes is wel een pannenkoekenrestaurant in een modern jasje! Ze hebben een oud bestaand concept nieuw leven ingeblazen. Gezonde pannenkoeken en juices met gebruik van verse en lokale ingrediënten.

Het concept sprak zoveel mensen aan dat Sten en Sammy binnen de kortste keren het gewenste bedrag via crowdfunding bij elkaar hadden. Uiteindelijk zelfs het dubbele bedrag!

Het idee kwam in eerste instantie van Sten. Hij heeft met zijn achtergrond in de reclame het concept op de juiste manier weten vorm te geven en neer te zetten. Samen met Sammy, die veel horeca ervaring heeft, vormen ze nu een super sterk team.

Wat ik al eerder heb geschreven en ook dé tip die vanuit andere ondernemers komt, is zoek de juiste mensen voor hetgeen je wilt bereiken. En voor mij is dit weer een eyeopener; kijk naar alle mogelijkheden om startkapitaal bij elkaar te krijgen. Crowdfunding is eigenlijk een perfecte manier om aan je startkapitaal te komen. Je hebt al een groot bereik voordat je begonnen bent en je weet dat wanneer je begint er veel mensen in je geloven, anders hadden ze uiteraard niet geïnvesteerd!

Dus Sten en Sammy, dank voor de inspiratie en heel veel succes met jullie Mook Pancakes! Ik blijf de ontwikkelingen volgen en kom snel een keer jullie gezonde pannenkoeken proeven!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Mook Pancakes? Volg hun Facebookpagina! Zin gekregen in een pannenkoek? Ze zijn dus vanaf vanavond officieel open, De Clerqstraat 34, dus je kunt altijd even kijken of er nog een plekje voor je is :-).

Afbeelding/foto credit: Mook Pancakes, Bart Nibbering

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.