Mijn les van 2015? Creëer ruimte om zo tot de juiste prioriteiten te komen!

lefpassieambitie MEZpiration

Creëer ruimte om tot de juiste prioriteiten te komen… Klinkt best vaag he?! Maar dit is wat ik meeneem dit nieuwe jaar in. Waar ik me graag aan blijf houden, omdat ik denk dat ik op die manier het meest uit mezelf ga halen.

Want toen ik begin vorig jaar met MEZpiration en VLINDER marketing begon, deed ik dit weer met dezelfde gedrevenheid en ambitie als altijd. Maar vergat een moment stil te staan, de tijd te nemen, om erachter te komen waar ik nou écht gelukkig van wordt. Daar draait het op MEZpiration uiteindelijk om, gaan doen waar je écht gelukkig van wordt. Maar waar word jij nou écht gelukkig van? Natuurlijk is een onderdeel hiervan werk en als je werk kunt doen waar je helemaal blij van wordt, zal dit zeker bijdragen aan je geluk.

Maar doordat ik in 2015 eindelijk de ruimte had om stil te staan bij wat mij gelukkig maakt, zijn mijn prioriteiten veranderd. En sinds ik mijn prioriteiten halverwege vorig jaar heb gewijzigd, voel ik me rustiger en krachtiger dan ooit.

Deze prioriteiten zullen voor iedereen anders zijn, omdat ieder mens, ieder leven anders is. Mijn prioriteiten zijn nu als volgt: 1. Gezondheid 2. Sociaal leven 3. Werk.

Dit is een prioriteitenlijstje dat deels gedwongen ontstaan is. Want ook al kon ik vorig jaar zelf mijn tijd indelen, mijn gezondheid blijft erg slecht. Die Lyme heeft door de jaren heen toch meer kunnen vernietigen dan gedacht.
Voorheen was het bij mij altijd: Werk, sociaal leven, gezondheid. Natuurlijk stond ook toen stiekem gezondheid op 1, doordat het gewoon niet anders kon. Maar het voelt toch heel anders nu ik hier bewust voor gekozen heb.

Werk is leuk, ik geniet van het schrijven en hou van marketing, maar uiteindelijk gaat mijn focus hierop mij niet gelukkig maken, doordat mijn gezondheid mij dan enorm in de weg blijft zitten.

Dus halverwege vorig jaar heb ik alles omgedraaid en besloten vanaf dat moment mijn gezondheid altijd op 1 te zetten. Dit was een grote stap voor mij, want de ambities moesten behoorlijk ingeperkt worden. Maar ja, dan alles maar wat langzamer, alle ideeën opschrijven en wie weet kan ik er dan op een later moment wat mee doen.

Ik geloof echt dat deze volgorde me meer gaat opleveren. Focus op de gezondheid brengt meer ruimte voor een sociaal leven, meer ruimte voor sociaal leven brengt leuke ideeën voor MEZpiration of wie weet die leuke man… En meer ruimte voor sociaal leven brengt werk door contacten die ik op doe!

Dus ook al lijkt het soms dat een jaar je niets óf niet veel heeft opgeleverd, dit had ik zelf ook behoorlijk.. Toch ben ik super blij met de ruimte die ik heb gekregen om mijn prioriteiten eens even opnieuw te bepalen. Ik heb besloten de vruchten hiervan dit jaar te gaan plukken. 🙂

Wat zijn jouw prioriteiten voor dit jaar? Durf jij écht keuzes te maken? Neem de ruimte om ze eens even rustig op een rijtje te zetten!

Ook dat is Lef, Passie & Ambitie!

___________

WIN

Maak kans op een MEZpiration Lef, Passie & Ambitie setje als op de foto! Like & deel de post en like mijn pagina!

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.