Monday inspiration: Bobbinhood – kleine stap, groot verschil.

Bobbinhood - MEZpiration

Wat inspiratie op deze maandag waar je echt vrolijk van wordt, want dit is weer zoiets  leuks! Bobbinhood is meteen ook een super mooi initiatief. Oprichtster Barbara heeft veel ervaring opgedaan in de mode, als ontwerpster voor haar eigen label, maar ook voor verschillende internationale labels. Na tien jaar haalt ze hier niet meer de voldoening uit die ze er eerst uithaalde, het gevoel van bezig zijn met een echte ambacht is naar de achtergrond verdwenen.

Op de site van Bobbinhood lees je dat er nog steeds 168 miljoen kinderen gedwongen worden om te werken. Ik ben me er heel erg van bewust dat het nog steeds gebeurt, maar dat het nog om zoveel kinderen gaat, verbaast me.

Tijdens de zwangerschap van Barbara wordt haar gevoel voor rechtvaardigheid extra krachtig. Ze gaat op onderzoek uit in haar eigen kasten en ontdekt dat ze zelf al behoorlijk veel eerlijke items in de kast heeft. Maar als ze gaat kijken naar de kinderkleding die ze in huis hebben, is er weinig eerlijks te bekennen.

Niet ergens over klagen, maar er gewoon wat aan doen, iedere eerste stap is er een. Dat is precies wat Barbara doet! Bobbinhood is een feit! Bobbin = garenklosje in het engels en Robin Hood, kennen we natuurlijk allemaal, de strijder tegen onrecht. Ze wil volwassenen en kinderen stimuleren zelf kleding te gaan maken.

Na een grote schoonmaak kan het maken van echte, eerlijke kleding voor haar kinderen beginnen. Dit doet ze samen met haar dochter, maar om jou te stimuleren deelt ze alles op haar site. De patronen, templates en prints zijn beschikbaar voor iedereen. En in de shop kun je bijvoorbeeld materiaal kopen om de zeefdrukken mee te maken. Lekker allemaal (samen met je kinderen) aan de slag, hoe leuk is dat?!

‘ Free fashion’ – gratis, maar nog belangrijker vrij van verspilling en vervuiling. Het plezier halen uit zelf dingen maken en als je echt niet handig bent, kun je de items, op aanvraag, bestellen bij Bobbinhood.

Ik werd zo vrolijk van dit verhaal dat ik spontaan heb besloten om de zeefdruk cursus te volgen, want ook daar kun je je voor inschrijven. Nu al zin in!

Nieuwsgierig naar Bobbinhood? Kijk even op de site!

Foto credits: Bobbinhood

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.