Monsak – prachtige tassen van overstock leer

monsak

Kennen jullie het merk Monsak al? Eigenaresse Margriet maakt prachtige tassen van leer dat door grote producenten is bestempeld als onbruikbaar.

Duurzaam

Margriet koopt haar leer in bij haar leverancier in kleine hoeveelheden. Het is leer dat door grotere partijen als onbruikbaar is bestempeld, terwijl er eigenlijk niets mis mee is. Het is leer waar prachtige tassen van gemaakt kunnen worden. Het zijn partijen met hier en daar misschien een klein krasje, of net een te kleine hoeveelheid voor grotere producenten of ze voldoen niet helemaal aan bepaalde kleurstandaarden. In ieder geval geen enkele reden er niet prachtige tassen van te maken. Dit is dan ook precies wat Monsak doet.

En er wordt bijna geen leer weggegooid, want van alle kleine beetjes die Margriet overhoudt, maakt ze leuke accessoires. Bijvoorbeeld leren plantenhangers of sleutelhangers.

Tassen op maat

Het mooie is dat alle tassen in Amsterdam worden gemaakt, vanuit Margriet haar atelier in Amsterdam-West. In haar atelier maakt ze ook tassen op maat. Als klant kies je het model dat je aanspreekt om vervolgens samen met Margriet de tas helemaal zo te maken als jij hem het liefste hebt. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van de leerkleur, maar bijvoorbeeld ook het type hengels.

Workshop/Cursus

Lijkt het je wel wat jouw eigen tas te maken? Dat kan! In één dag maak je jouw eigen schoudertasje. Ben je klaar voor een grotere uitdaging, dan kun je een vier daagse cursus volgen waarin je je eigen tas maakt, naar eigen idee en ontwerp.

Nieuwsgierig naar dit leuke label of waar het te koop is? Check de website!

Reacties