Natuurhuisje: even helemaal weg van de hedendaagse drukte

Natuurhuisje MEZpiration

Heb je nog geen plannen voor de kerstvakantie, maar wil je wel graag even weg? Misschien is Natuurhuisje een leuke optie, daarmee is even weg ook écht even weg. Spelletjes bij het haardvuur, onder het genot van een glaasje wijn. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Mij ook. Ik kwam een site tegen waarvan je gelijk je biezen wilt pakken voor een paar daagjes platteland. Op Natuurhuisje.nl vindt je een aanbod aan vakantiehuisjes die allen, juist, midden in de natuur staan. Voor het gevoel om écht even weg te zijn van de alledaagse drukte.

Concept

Wanneer je een vakantiehuisje via Natuurhuisje boekt, kom je midden in de kalmte terecht. Dichtbij het bos, het strand of een meer. Je wordt wakker van het getjilp van vogels, in plaats van het geluid van ronkende auto’s en getoeter tijdens de spits. Begin de dag rustig met een ontbijtje, terwijl je uitkijkt over een weids landschap. De huisjes die je via natuurhuisje.nl huurt staan niet op een vakantiepark, wat het gevoel van vrijheid en rust alleen maar versterkt.

Plant een boom

Het huren van een huisje via Natuurhuisje staat garant voor een fijne vakantie, maar ook voor een eigen bijdrage aan de natuur. De oprichters achter het huurplatform planten namelijk voor elke nacht die je bij ze boekt een boom. Hun doel: 1 miljoen bomen planten voor 2021. Dat is nog eens groen doen! Het idee hierachter: bomen nemen CO2 op. Ieder jaar zo’n 20 kg, wat gelijk staat aan de uitstoot van een autorit van 90 kilometer. Middels dit initiatief wordt CO2 uitstoot gecompenseerd en houden we de aarde groen.

Natuur door heel Europa

Ik had Natuurhuisje al eens voorbij zien komen en ging er al snel vanuit dat er alleen natuurhuisjes in Nederland worden verhuurd. Niets blijkt echter minder waar: je vindt er vakantiehuisjes door heel Europa. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar daagjes Portugal? Of bivakkeren op het prachtige Zweedse platteland?

Pareltjes in de natuur, voor een fijne prijs én goed voor de natuur dankzij de CO2-compensatiemaatregel. Ik ga een paar daagjes rust boeken.

Bron beeld: Pexels

Reacties

Een reactie op “Natuurhuisje: even helemaal weg van de hedendaagse drukte

  1. Pingback: Vakantieplekken in Nederland met een duurzame insteek - MEZpiration

Reacties zijn gesloten.