Nieuwe route: Robin kiest voor Fietstours in Barcelona!

Fietstour Barcelona

Robin haar leven in Nederland is leuk. Zo op het eerste oog lijkt er niets op aan te merken. Ze doet VWO, gaat daarna studeren, om vervolgens aan de slag te gaan als Online Marketeer. Ze heeft een fijne vriendenkring en lieve familie en daarmee een druk social leven.

Eenmaal aan het werk, merkt Robin toch dat ze snel onrustig wordt en uitdaging mist, maar ze begrijpt ook dat ze niet meteen dezelfde verantwoordelijkheden kan krijgen als iemand die 5 jaar meer werkervaring heeft.

Robin wordt een echte job jopper. Eenmaal ergens aan de slag is ze toch snel alweer uitgekeken op haar werk, ook al zijn het stuk voor stuk leuke bedrijven waarvoor ze werkt. Maar het van 9 tot 5, de sleur en de voorspelbaarheid gaan haar snel tegenstaan.

Door zuinig te leven lukt het haar steeds om tussen de verschillende banen door veel te reizen en andere landen en culturen te ontdekken. Iets waar ze enorm van geniet en wat haar echt gelukkig maakt.

Eenmaal thuis begint ze dan weer vol frisse energie aan een nieuwe baan. Maar hier echt plezier in hebben, wil maar niet lukken.

Robin is niet voor een gat te vangen. Ze probeert het werken als online marketeer op allerlei verschillende manieren. Fulltime, parttime, voor zichzelf, voor allerlei verschillende bedrijven en opdrachtgevers.

Maar geen enkele manier maakt haar echt gelukkig en ook van de overvolle agenda en het geplande sociale leven, waar in Nederland bijna niet aan te ontkomen is, wordt ze eigenlijk steeds onrustiger.

“ Hoe kan het nou? Ik heb hier toch voor gekozen? Ik wilde dit toch? Een goede baan, carrière maken.”

Maar door geregeld van baan te wisselen en er op verschillende manieren invulling aan te geven, komt Robin op een gegeven moment tot de conclusie dat het niet aan de bedrijven ligt of de hoeveelheid werk. Ze komt tot de conclusie, mede dankzij veel gesprekken met familie en vrienden, dat dit het niet gaat worden voor haar, in welke vorm dan ook. Het ligt niet aan de bedrijven, het ligt aan haar. Van 9 tot 5 online marketing voor welke bedrijf of op welke manier ook, gaat haar niet gelukkig maken.

Maar wat dan? In de tussentijd heeft ze haar vriend ontmoet en het lijkt hen allebei heel erg leuk om een tijd in het buitenland te wonen en werken. Ze trekken de stoute schoenen aan en gaan het doen. Ze vertrekken samen naar Barcelona. Waarom Barcelona?

“ Toch nog dicht bij vrienden en familie, Zuid-Europa was hierin wel een voorwaarde en het moest een internationale stad zijn, dus de beslissing voor Barcelona was eigenlijk snel gemaakt.”

Eenmaal in Barcelona probeert ze het ook daar nog een keer, werken als online marketeer, wie weet bevalt dit in het buitenland wel. Maar na twee maanden is ze zo opgelucht dat haar opdracht erop zit, dat ze weet dat het toch echt iets heel anders moet worden. Op dat moment werkt haar vriend als gids. Ze besluit dit ook een tijdje te gaan doen, gewoon even heel wat anders.

Dit bevalt enorm goed, gidsen voelt als een bevrijding. Al snel krijgen ze veel persoonlijke aanvragen van vrienden en familie voor een fietstour door Barcelona. Robin en haar vriend nemen het besluit hier wat mee te gaan doen, voor zichzelf te beginnen en fietstours te organiseren in Barcelona. Een enorm goede beslissing! Robin wordt echt gelukkig van hoe haar leven er nu uit ziet.

“ Geen dag is hetzelfde, je kunt zomaar ineens gebeld worden voor een tour en ook iedere tour is weer anders.”

Ze houden de tours heel persoonlijk, kleinschalig en het moet vooral gezellig zijn, wat ervoor zorgt dat ze zich kunnen onderscheiden van de concurrentie. Ze verspreiden flyers door Barcelona en ook in Nederland. Inmiddels hebben ze een goede naam opgebouwd, ook bij bijvoorbeeld hotels en blijven de aanvragen binnen komen. Daarom hebben ze net besloten er sowieso nog een jaar aan vast te plakken. Robin ziet zichzelf dit werk echt wel een tijdje doen.

En wat ze hierna wil? Geen idee. En dat voelt juist zo fijn! Ze heeft echt even tijd nodig gehad om het plaatje wat ze in haar hoofd had van haar toekomst, toen ze net begon met werken en wat je natuurlijk eigenlijk ook meekrijgt vanaf het moment dat je keuzes moet gaan maken voor bijvoorbeeld een studie, bij te stellen.

“ Je hoeft niet per se carrière te maken, alle stappen te zetten zoals iedereen om je heen, huisje, boompje, beestje. Je moet vooral je eigen route kiezen en doen waar je gelukkig van wordt. Dat je niet meteen weet wat dit moet zijn, is helemaal niet erg.”

Ook Robin is er dankzij het ouder worden en haar leven in Nederland op verschillende manieren in te richten, uiteindelijk achter gekomen wat voor leven er goed bij haar past. Een leven dat vooral niet te voorspelbaar is, waarbij ze van te voren niet weet hoe haar week eruit ziet, een agenda die vooral niet te vol gepland staat, waardoor er lekker veel ruimte is voor spontane dingen. Geld maakt niet gelukkig. Uiteindelijk is ze nu veel gelukkiger met minder. Ze hoeft niet meer aan het plaatje te voldoen wat ze als tiener/ begin twintiger voor zichzelf had uitgetekend, maar heeft haar leven nu ingevuld op een manier die bij haar past.

Ze geniet van haar leven in Barcelona en het organiseren van de fietstours samen met haar vriend. Op dit moment zijn ze te vinden via Facebook en Instagram en kunnen mensen gewoon een appje sturen om een tour te plannen. Lekker makkelijk toch?!

Robin staat voor 100% achter haar keuze! Tijdens sollicitatiegesprekken kreeg ze altijd de vraag ‘Waar sta je over 5 jaar ?’, die ze dan moest beantwoorden. Nu kan ze gewoon zeggen “ Geen idee!” en dat voelt als enorme vrijheid!

Robin haar tips als je merkt dat je niet meer goed op je plek zit?

“ Praat erover met familie, vrienden of een professional.”

“ Durf & doe.”

“ Laat je niet tegenhouden door financiële verplichtingen, hoe hoog deze drempel soms ook lijkt. Wanneer je gelukkig bent met je baan, ben je waarschijnlijk ook veel gelukkiger met minder.”

 

Reacties

Een reactie op “Nieuwe route: Robin kiest voor Fietstours in Barcelona!

  1. Pingback: Best Gelezen 2017 - MEZpiration

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.