Ondernemersinspiratie: Colourful Rebel

Eerder schreef ik al een Ondernemen in de genen over Colourful Rebel, in deze nieuwe Ondernemersinspiratie delen zij het verhaal van hun succes, valkuilen en tips met alle MEZpiration lezers. Dus ik zou zeggen: “Get inspired!”

Colourful Rebel, opgericht door tweelingbroers Frank en Bas, is een lifestyle website waar veel verschillende onderwerpen aan bod komen, allemaal luchtig en laagdrempelig gebracht. Bas wilde al een tijd een dergelijke online plek voor mannen creëren, omdat dit er nog niet was. Omdat beide mannen merkten dat ze hun werk erg leuk vonden, maar ook behoefte hadden aan vrijheid, was ondernemen voor hen een logische volgende stap.

Zonder te weten wat voor een enorme wereld de blogwereld eigenlijk is en welke mogelijkheden deze biedt, startten Frank en Bas met Colourful Rebel. In het begin was het flink aanpoten, want de eerste periode werkten ze aan de website naast hun baan.

Al snel besloten ze hun baan op te zeggen en al hun tijd en energie in Colourful Rebel te steken. Een risico, maar ze wilden er allebei wel vol voor kunnen gaan. En er kwamen al snel inkomsten binnen vanuit de website, dus voor hen zeker een goede beslissing geweest!

Een belangrijk doel was het creëren van een zo groot mogelijk platform om van daaruit de webshop en hun kledinglijn met een vliegende start te kunnen lanceren. Dat doel is bereikt, want na een jaar had Colourful Rebel al ruim 10.000 volgers op Facebook. Dit komt volgens de mannen met name door de likeabitly van de site. En dat ben ik met ze eens, het is laagdrempelig, leest makkelijk en er is voor ieder wat wils. Deze week een nieuwe mijlpaal, inmiddels de 100.000 likes bereikt!

Ze hebben nu die vrijheid die ze beiden zo graag wilden en verwachtten van het ondernemen. Heerlijk om je eigen ding te kunnen doen en als je morgen geen zin hebt om te werken, dat dan gewoon niet doen. Ze vinden hetgeen dat ze nu doen veel te leuk om niet te werken, maar het idee alleen is al genoeg.

En dat gevoel van vrijheid delen ze met hun personeel. Zo staan bijvoorbeeld de vakantiedagen niet vast. Als iemand nog heel graag een week wil skiën, maar nog maar drie dagen heeft, dan moet dit toch gewoon kunnen. Dit stukje flexibiliteit en vrijheid zorgt er volgens hen voor dat mensen ook graag die extra stap voor jou zetten en zich voor 110% inzetten voor jouw bedrijf.

foto cr2Volgens Frank en Bas is angst voor ondernemers het grootste struikelbok. Hun baan opzeggen was een risico, maar zonder dit te doen, hadden ze zich nooit op deze manier voor hun bedrijf kunnen inzetten en zouden ze nooit 15 juni hun eerste winkel kunnen openen.

Daarnaast geven ze aan dat ondernemen een kwestie is van vallen en weer opstaan en iedere keer dat je valt de les die je daaruit leert meenemen voor de volgende keer. Mede hierdoor hebben ze ook al zoveel super mooie momenten meegemaakt de afgelopen tijd. Vrij in het begin kwam er een mail van een journalist van The New York Post die graag over hen wilde schrijven, de eerste dag werken in je eigen kantoor, de enorme aanloop tijdens de sample sale die ze hebben gehouden en natuurlijk het openen van de eerste winkel.  En ze gaan nu zelfs een Amerikaans radio station sponseren, hoe cool is dat, Colourful Rebel kleding op Amerikaanse billboards…

Ook voor de toekomst hebben Frank en Bas grootse ambities: Wereldwijde sales, winkels in meerdere grote steden in Europa en een enorm uitgebreide collectie. Eigenlijk moet Colourful Rebel gewoon in één adem genoemd gaan worden met merken als Scotch & Soda en G-Star..

De tip van de mannen voor iedereen die voor zichzelf wil beginnen? “Gaan! Als je het écht wilt, gewoon doen! Niet te lang over na blijven denken, want in al die tijd dat je er over nadenkt, had je al veel kunnen bereiken! ”

Colourful Rebel volgen of iets aanschaffen uit de steeds maar groeiende collectie? Ga naar hun Facebookpagina, neem een kijkje in de webshop of ga vanaf 15 juni langs in hun nieuwe winkel aan de Van Woustraat 52!

Wat is jouw droom? Wat houdt je tegen ervoor te gaan? Wie weet trekt dit blog je over de streep om gewoon de sprong te wagen! Be a rebel! : )

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.