Ondernemersinspiratie: FRAEMd – Maakt zichtbaar & toegankelijk!

Ondernemersinspiratie FRAEMd

Als je ergens tegenaan loopt, kun je wachten tot een ander komt met een oplossing, of je zorgt ervoor dat het probleem wordt opgelost en komt zelf met een uniek concept. Dit is precies wat Floor & Sanne hebben gedaan met FRAEMd.

Floor werkt als art director voor verschillende reclamebureaus. Tijdens haar werk komt Floor erachter hoe moeilijk het eigenlijk is betaalbare, bijzondere, waardevolle kunst te vinden. Zij kent de weg en voor haar is het al lastig, laat staan voor mensen waarvan ze niet weten waar ze moeten zoeken.

Sanne loopt tegen hetzelfde probleem aan, iets moois willen kopen voor aan de muur, maar niet weten waar je moet zoeken, dus uiteindelijk eindigen met een poster. Hier moet een oplossing voor komen!
Floor & Sanne ontmoeten elkaar in Sydney, waar ze op dat moment allebei wonen. Ze hebben veel zin om te gaan ondernemen, dit kriebelt al een tijdje en voor Floor helemaal, zij komt uit een echte ondernemersfamilie. Ze besluiten samen een oplossingen te gaan zoeken en bieden om betaalbare, waardevolle kunst zichtbaar en toegankelijk te maken.

Ze werken hun ideeën verder uit en zo ontstaat FRAEMd! Een platform waarop mooie kunst verzamelt wordt, onder de €10.000,-. FRAEMd ondernemersinspiratie MEZpirationKunstenaars met potentie om te groeien (emerging art) krijgen hier de kans om hun kunst te laten zien.
En als niet-kunstkenner, maar wel liefhebber, op zoek naar een mooi, uniek stuk voor bij jou thuis, biedt FRAEMd de oplossing. Kunst van verschillende kunstenaars is verzameld en geselecteerd op groei potentie, dus uiteindelijk zou het je ook zomaar iets kunnen opleveren. FRAEMd maakt iets wat voorheen ingewikkeld was gemakkelijk. Zo kun je door middel van een handige tool online al zien hoe het schilderij bij jou aan de muur staat en is er een mogelijkheid om het kunstwerk op proef thuis te laten sturen, geheel kosteloos, zodat je het van dichtbij kunt bekijken. Vind je het moeilijk je een weg te banen door het aanbod? Geen probleem. Geef je wensen door en ze mailen een selectie op basis van jouw wensen, dat scheelt weer wat zoekwerk.

De start van FRAEMd heeft niet lang op zich laten wachten. In april 2014 wordt er gestart met brainstormen. Ze besluiten zich direct in te schrijven voor de Marie Claire Starters awards. Een vriendin (Anne-Floor van Moments of light) had hieraan deelgenomen en vertelde hen over de enorme exposure die je voor je merk krijgt als je bij de laatste drie eindigt. Een kans die ze niet aan zich voorbij willen laten gaan. Dit brengt met zich mee dat er die eerste periode extra hard gewerkt moet worden, want de site moet natuurlijk wel op tijd live zijn. En inaugustus is het dan al zo ver, de eerste versie van het FRAEMd platform is een feit. Ongelooflijk snel!

FRAEMd ondernemersinspiratie MEZpirationIn september weten ze de Marie Claire Starters Award binnen te slepen. Om kans te maken op de award, moest er onder andere een crowdfunding campagne worden opgezet. Naast het feit dat dit ervoor zorgde dat ze een extra potje hadden waarvan ze investeringen konden doen, heeft de campagne voor veel extra publiciteit gezorgd.

In eerste instantie kunnen Floor en Sanne zich nog niet volledig focussen op FRAEMd. Sanne werkt nog een tijdje op projectbasis als advocate en Floor is op het moment van de start in verwachting van haar eerst kindje, dus hier gaat, logischer wijs, de eerste maanden veel van haar aandacht naartoe.

Maar een goede start is goud waard. Ze plukken de vruchten van alle publiciteit. Sanne bestiert nu het kantoor aan de Herengracht in Amsterdam en neemt voornamelijk de commerciële kant voor haar rekening; contact met de galeries, sales en andere commerciële taken. Floor werkt vanuit Australië aan het creatieve gedeelte; marketing, PR, branding en andere creatieve activiteiten.

Het nadeel van het ondernemen, vinden ze ook meteen het voordeel. Als ondernemer heb je 20 functies in 1. Dit betekent dat er dingen tussen zitten waar je gewoon minder sterk in bent, of die je minder leuk vindt om te doen, maar die toch echt moeten gebeuren. Hier staat gelukkig tegenover dat je heel veel dingen kunt doen die je wel leuk vindt en dat je werk enorm gevarieerd is.

De kunstwereld doorgronden en begrijpen was ingewikkelder dan van te voren gedacht, maar inmiddels hebben ze hun weg gelukkig gevonden en hebben ze mooie samenwerkingsverbanden weten op te bouwen met verschillende galeries.

Het allerleukste aan het ondernemen volgens Floor?

“ Dat je een eigen merk opzet en ziet dat er constant een stijgende lijn is. Oorzaak en gevolg van alle energie die je erin steekt.”

Hoogtepunten tot nu toe zijn de samenwerkingen met bekende kunstbeurzen
en er staan voor de toekomst ook samenwerkingen met verschillende bekende merken op de planning, iets waar ze allebei erg naar uitkijken.

FRAEMd moet wereldwijd dé plek worden waar je naar toe gaat als je op zoek bent naar waardevolle kunst. Mensen moeten direct aan FRAEMd denken als ze op zoek zijn naar een kunstwerk. Dat is het ultieme doel waar ze nu heel hard mee aan de slag zijn en goede stappen in maken!

De tip van Floor & Sanne voor iedereen die wil gaan ondernemen?
“ Doe iets wat binnen je kracht ligt en test alles!”

En eigenschappen die niet mogen ontbreken?
“ Doorzettingsvermogen & opportunisme. Je moet zeker geen doemdenker zijn, beren komen niet op onze weg :-).”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.