Ondernemersinspiratie: Ginger Aardbei – re-made vintage

Ginger Aardbei

De liefde voor mode stroomt Pam door de aderen. Ze is altijd al bezig met mode en sinds haar 14e is ze werkzaam in de modebranche. Ze begint met ervaring op doen in de verkoop en werkt bij verschillende modelabels.

Het idee voor Ginger Aardbei is er altijd al geweest. Van jongs af aan houdt Pam ervan om kringloopwinkels af te struinen, vintage stukken een nieuw leven te geven en helemaal eigen te maken.

Het verbaast dan ook niemand dat Pam aan de AMFI gaat studeren. Tijdens haar studie zet ze haar loopbaan in de modebranche voort bij Vanilia en Sissy-Boy. Hier gaat ze aan de slag als Visual Merchandiser, doet collectie presentaties en werkt als assistent storemanager.

Voor haar studie gaat Pam een jaar naar Parijs en daar wordt haar hart gestolen door alle leuke antiekmarkten. Ze struint ze af op zoek naar de mooiste vintage kleding. Ze vermaakt de stukken en begint met de verkoop hiervan, om zo haar leven in Parijs te kunnen betalen. Eenmaal terug in Nederland blijft ze vintage kleding vermaken en verkopen en krijgt ze steeds meer volgers.

Ergens weet Pam altijd al dat dit is wat ze wil doen en waar ze écht heel blij van wordt. Na een vakantie in Zweden komt ze met zoveel mooie vintage stukken thuis dat ze besluit dat het tijd is.

Mede dankzij de steun van haar vriend, die haar net dat beetje vertrouwen geeft dat ze nodig heeft, is haar vintage re-made label geboren en besluit ze er vol voor te gaan. Ze schrijft haar bedrijf, Ginger Aardbei, in bij de KvK. Het ondernemen kan beginnen!

Ondernemen is iets dat Pam altijd al heeft getrokken. Ze is altijd op zoek geweest naar een uitdaging en naar manieren om zichzelf te onderscheiden en te verbeteren. Niet aanpassen aan de wereld om zich heen, maar juist gaan voor de ideeën die ze zelf heeft. Haar kracht zit in het anders zijn. Iets waar ze vroeger tegenaan liep en wat ze zag als haar zwakte, heeft ze nu omgevormd tot haar sterkte.

Mede dankzij het feit dat Pam iets unieks heeft weten te creëren valt ze op, dit helpt haar bij het zichtbaar maken van haar merk. Natuurlijk zorgt ze er ook voor dat ze goed zichtbaar is op social media en organiseert ze events om haar naamsbekendheid verder te vergroten. Het belangrijkste is dat ze iets doet waar ze haar ziel en zaligheid in kwijt kan en dat ze anderen enthousiast maakt, door te doen wat ze het liefste doet. Dankzij enthousiaste klanten ontstaan er nieuwe kansen en mogelijkheden. Dit heeft bijvoorbeeld geleid tot de mogelijkheid om de Ginger Aardbei collectie te showen tijdens de Dutch Sustainable Fashionweek!

Dat is één van de hoogtepunten van de afgelopen tijd! Zenuwslopend, inspannend en een enorme uitdaging, maar als je dan een Elite topmodel in jouw creatie over de catwalk ziet lopen, overheerst trots en blijdschap! Wat een mooi moment! En zo waren er de afgelopen tijd meer mooie moment zoals bijvoorbeeld de nominatie voor de ‘Viva 400 creatieve ondernemers’. Hoe gaaf is dat!

Het leukste van het hebben van haar eigen bedrijf vindt Pam dat je continu bezig kunt zijn met vernieuwen. Er ligt altijd wel een nieuwe uitdaging op je te wachten. Iedere dag dat ze de deuren van haar kantoor op de Herengracht kan openen, geeft haar een heerlijk gevoel.

Zoals veel ondernemers, kan Pam helemaal op gaan in Ginger Aardbei. Ze wil zo graag alles eruit halen wat er in zit, waardoor ze soms teveel hooi op haar vork neemt. Hierdoor loopt ze zichzelf van tijd tot tijd voorbij. Dit is iets waar ze op let en rekening mee houdt, maar, zoals veel ondernemers kunnen beamen, lukt dit niet altijd.

Pam haar dromen voor Ginger Aardbei? Dat we straks in verschillende Ginger Aardbei ateliers/winkels terecht kunnen, waar zij samen met een assistent vintage kleding vermaakt op een unieke manier! Uiteindelijk wil Pam een lijn hebben met verschillende labels, uit verschillende landen, een label dat ze internationaal kan gaan uitrollen. En wie weet uiteindelijk ook wel een nieuw label, geïnspireerd op de mooiste vintage van over de hele wereld…

Dromen genoeg dus voor Pam!

Pam haar tips voor iedereen die voor zichzelf wil beginnen?

“ Denk goed na over wat je gaat doen, het moet dichtbij je hart liggen om het tot een succes te kunnen maken. Als je er niet genoeg van houdt, wordt het moeilijk.

“ Tegenslagen zijn je beste vrienden en maken jouw bedrijf tot een succes, omdat je er van leert.”

“ Ontwikkel je, innoveer en zorg dat je de rest altijd een stapje voor bent.”

“ Wees niet vies van hard werken, want dat is het zeker. Maar als je er eenmaal bent, voelt dat beter dan wat dan ook.”

Nieuwsgierig geworden naar Ginger Aardbei? Volg Pam via Facebook of neem een kijkje op haar site!

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.