Ondernemersinspiratie: Het Hoofdkantoor

het hoofdkantoor ondernemersinspiratie

Een nieuwe ondernemersinspiratie! Het verhaal van Angèle is fascinerend! Ze ging op zoek naar een manier om haar werk als verlichtingsontwerper een etalage te geven en hierdoor ontstond een uniek concept!

Angèle is afgestudeerd interieur architect met als afstudeerrichting verlichtingsontwerpen. Ze ging aan de slag als verlichtingsontwerper voor verschillende bedrijven. Hierbij maakte ze lichtplannen voor zowel particulieren als bedrijven.
Lichtontwerp betekent niet dat Angèle lampen ontwerpt, maar ze maakt lichtplannen voor woningen en bedrijven. Ze adviseert over wat voor soort licht en op welke plekken dit moet komen.

Ze kwam op een punt dat ze het werk door de hoeveelheid en de continue druk steeds minder leuk ging vinden. Ze genoot wel van het werk op zich, maar niet meer van de manier waarop. Ze heeft toen het roer omgegooid en is in de sociale sector gaan werken waar ze uiteindelijk de PR is gaan doen bij een ontwikkelingsorganisatie.

DSCN0010bw DSCN0021bw

Eigenlijk is ze altijd naast haar werk lichtontwerp opdrachten voor particulieren blijven doen, hier bleef toch vraag naar. En toen haar contract niet werd verlengd bij de ontwikkelingsorganisatie, besloot ze hier weer wat mee te gaan doen, want de behoefte was er zeker.

Ze startte in 2010 als zzp’er. Ze helpt met name particulieren, vlak voordat zij starten met verbouwen. Ze maakt een lichtplan en kan vervolgens ook alles leveren aan de hand van het pakket van eisen van de klant.
Na 2 jaar als zelfstandige te hebben gewerkt, begon het aantal opdrachten wat af te nemen. Angèle ging nadenken over een manier om hetgeen zij doet beter zichtbaar te maken. Langzaam ontstond het concept voor het Hoofdkantoor en toen er in 2013 een prachtige locatie op Angèle haar pad kwam, hakte ze de knoop door en besloot dat haar werkruimte niet langer op haar zolderkamertje zou zijn, maar in een leuke winkel.

Het pand moest helemaal worden verbouwd, dus Angèle heeft van begin af aan mee kunnen kijken en besluiten hoe de ruimte het best ingericht kon worden. Want ze wilde niet gewoon een winkeltje, waarbij je de hele dag op klanten zit te wachten. Het moest een winkel worden waar lekker wat reuring is, waar mensen in en uit lopen en waar Angèle zich met allerlei verschillende dingen kan bezighouden.

DSCN0026bw  DSCN0015bw

En dat is gelukt! Het Hoofdkantoor is een conceptstore waar je lekker een goede kop koffie drinkt, een lekkere sandwich eet en ondertussen de met zorg uitgekozen producten bekijkt. Daarnaast is ook al het meubilair te koop in de winkel en is ze nu dealer van die merken geworden.
En het Hoofdkantoor is dé etalage voor Angèle haar werk als lichtontwerper. Ze kan nu met klanten door de ruimte lopen om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Dit maakt het allemaal veel tastbaarder.
Tijdens het verbouwen van de ruimte is nog het idee voor de flexplekken ontstaan. Doordat Angèle zelf lange tijd als zzp’er heeft gewerkt, wist ze dat je als zzp’er ook geregeld behoefte hebt om even te sparren en even andere mensen om je heen te hebben.

DSCN0024bw2

Het Hoofdkantoor is een unieke conceptstore geworden. Een combinatie van design, flexplek, koffie & more. Waarbij de more het lichtontwerp is.

Het werken als zelfstandig ondernemer is voor Angèle is niet meer nieuw, dit doet ze al sinds 2010, maar de grootste verandering nu ze het Hoofdkantoor heeft, is de verantwoording. Het is een grote investering en je hebt de verantwoording over je personeel.
Die verantwoording had ze wel verwacht, maar dingen zijn in de praktijk toch altijd anders. Je weet pas hoe het voelt als je er mee bezig bent.

DSCN0019bwMaar die verantwoording vindt Angèle niet erg. Ze is super blij met haar keuze en haar concept. De enorme vrijheid om te doen wat jij denkt dat goed is, doen wat jij leuk vindt. Zo besloot ze bijvoorbeeld afgelopen maand dat ze ook graag wat kleding  zou willen verkopen en dit hangt nu al in de winkel!

Ze heeft het gevoel dat ze erg op haar plek zit. Hier kan ze haar ei in kwijt. Angèle kan redelijk onrustig zijn, maar die mogelijkheid is er nu ook. Er zijn zoveel verschillende facetten dat er steeds wel iets anders is waar ze zich mee bezig kan houden of nieuwe dingen te bedenken zijn.

Er liggen in ieder geval nog genoeg plannen voor de komende maanden. Het lichtontwerp is nog steeds de main business en doordat ze nu de winkel heeft, ontmoet ze veel meer mensen en heeft ze dus ook veel meer opdracht. Het maken van de etalage voor haar werk is goed gelukt!

Stiekem droomt Angèle van een tweede, derde hoofdkantoor…. Langzaam beetje bij beetje de dagelijkse verantwoordelijkheid overdragen. Dan komt er tijd voor om hier naar te gaan kijken…We houden het in de gaten!

Angèle haar advies voor iedereen die rondloopt met een droom: “Just do it! Heel veel dingen worden gaandeweg het proces duidelijk. Snap best dat het eng is, maar als je er te lang over twijfelt, hoeft het misschien al niet meer….”

Wil je meer weten over het Hoofdkantoor? Neem even een kijkje op de site!

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.