Ondernemersinspiratie: I love Health

I love health ondernemersinspiratie

I Love Health is een van de eerste en grootste Nederlandse health blogs. Met bijna 27.000 Facebook volgers, 23.000 volgers op Instagram en ruim 200.000 unieke bezoekers per maand heeft het blog een enorm bereik. Dit zijn aantallen waar iedere blogger van droomt. Ik interviewde Daisy, eigenaresse van I Love Health, om alles te weten te komen over het ontstaan en haar dromen voor de toekomst van dit succesvolle blog.

healthDrie jaar geleden werkte Daisy als PR manager voor onder andere Clinique. Hier werkte ze veel samen met beauty bloggers. Ze vond het erg leuk om te zien dat deze meiden bezig waren met iets dat ze echt leuk vonden, of ze nou al heel groot waren of nog maar net waren begonnen. Daisy was heel tevreden met haar baan, maar droomde er altijd van om voor zichzelf te beginnen.

Ze gelooft erg in online en houdt van schrijven. De kans om voor zichzelf te beginnen, wanneer het blog een succes zou worden én schrijven over een van haar passies, Health (voeding, gezondheid en sport), zou dus weleens de perfecte combinatie kunnen zijn.
Als je nu het internet op gaat en zoekt naar gezonde voeding en sporttips wordt je ermee overspoelt, maar 3 jaar geleden was dit nog niet het geval. Daisy besloot de sprong te wagen, want waarom ook niet, grote investeringen zijn niet nodig wanneer je begint met bloggen.

Daisy is in eerste instantie begonnen met bloggen omdat ze iets kon gaan doen met haar passies, iets wat ze heel erg leuk vond. Maar ze is er wel meteen heel serieus mee aan de slag gegaan. Want naast dat ze het erg leuk vond, had ze ook zeker als doel hier haar eigen bedrijf van te gaan maken!

En dat was hard werken, want het moest gewoon naast de baan van 40 uur die ze had. In eerste instantie waren het vooral familieleden en vrienden die haar blogs lazen. Als vrienden gezellig samen op het terras zaten, was Daisy druk bezig met het uitwerken van blogs.

Na een jaar besloot Daisy een kleine stap te zetten en minder te gaan werken, om zo meer tijd te kunnen besteden aan haar blog. Want hoe meer tijd ze er in kon steken, hoe beter.

En dat werpt z’n vruchten af! Het blog groeit en groeit en uiteindelijk na anderhalf jaar komen de eerst inkomsten binnen. De aanhouder wint! : ) En dit is het moment dat Daisy zich inschrijft bij de KvK, een hoogtepunt voor haar: ‘Heerlijk, nu gaat het beginnen!’

Tot begin dit jaar blijft Daisy werken naast haar blog. Eind vorig jaar besluit ze tijdens een reis van vier maanden om helemaal voor haar blog te gaan en stopt ze begin dit jaar met haar baan. Er is een goede basis, die is ze zo verder kan uitbouwen.

Deze beslissing komt precies op het juiste moment, want twee maanden voordat ze stopt met werken, wordt ze benaderd om haar eerste boek te gaan schrijven. Alle focus moet nu naar I Love Health, want het schrijven van een boek en bloggen is echt niet te combineren met een baan. Een super grote eer natuurlijk! Een uitgeverij die jouw blog zo leuk vindt, dat ze met je aan de slag willen en een boek willen uitgeven!

Daisy geniet enorm van de vrijheid die het zelfstandig ondernemen met zich meebrengt. Werken waar en wanneer ze wil. Natuurlijk is het hard werken, maar je kunt je dagen helemaal zo indelen als jij zelf wilt. Daardoor is ook iedere week anders. En ze geniet ook enorm van het feit dat zij alles kan bepalen, haar eigen route kan uitstippelen. Ze werkt aan iets dat helemaal van haar is, waarvan zij bepaalt hoe het er uit komt te zien.

daisy juice smoothieHoe Daisy eigenlijk geld verdiend met het bloggen? De belangrijkste inkomsten komen van adverteerders.  Daisy is aangesloten bij een bureau dat haar in contact brengt met adverteerders die interesse hebben en die passen bij haar blog. Voor hen maakt ze onder andere advertorials, betaalde content. Dit kan bijvoorbeeld een informatief stuk zijn over een nieuw product.  Daarnaast geeft Daisy smoothie workshops, in samenwerking met een ander blog, Foodness.nl.
Ze zorgt altijd voor een goede balans tussen betaald en onbetaald. Kleinere merken die ze zelf interessant vindt, kunnen ook gewoon een plekje krijgen op haar site. Of iets nu betaald of onbetaald is, ze staat er altijd 100% achter. Met het bezoekersaantal dat ze nu heeft, is er veel interesse vanuit adverteerders. Ze kan dus goed bepalen welke merken passen bij I Love Health.

Ben je aan het bloggen en heb j,e je eerste betaalde posts? Daisy geeft aan dat het belangrijk is om altijd aan te geven dat het betaald is, zodat dit duidelijk is voor de lezer. Ben er open over. Daarom zet ze altijd onder aan een blog dat het om een advertorial gaat.

healthNog even en dan kan er weer een nieuw hoogtepunt bijgeschreven worden voor Daisy! Elf november is de lancering van haar eerste boek! Het wordt een boek zoals de site. Vol met tips over een gezond leven, leuke recepten en allerlei tips op sport gebied. Het boek is nu al te reserveren en vanaf 11 november te koop via bol.com.

Het leven als blogger bestaat natuurlijk niet alleen maar uit hoogtepunten. Als Daisy een minpunt moet noemen, is dat het soms best eenzaam is, alles zelf bedenken, alles zelf doen. Het zou soms heerlijk zijn om met anderen te kunnen sparren. Soms heb je echt kennis van anderen nodig om met een gerust hart die volgende stap te kunnen zetten.

En nog een klein minpuntje van bloggen, waar je rekening mee moet houden, is dat online commentaar snel is gegeven. Gelukkig maakt Daisy het niet heel vaak mee, maar negatieve commentaren blijven toch altijd net iets langer hangen…

Daisy zit vol plannen en ideeën voor de toekomst. Ze wil graag het merk I Love Health verder uitbreiden. Meer workshops geven, spreken op events en uiteraard blijft ze heel veel mooie blogs publiceren. Een andere grote droom die Daisy heeft, is een gezond horeca concept. Daisy heeft vroeger veel in de horeca gewerkt. Dus zo’n concept zou perfect zijn, maar ja waar ze dat dan wil gaan doen, hier in Amsterdam of toch op Bali.. En misschien wel I Love Health retreats.. Kortom, genoeg dromen dus voor de toekomst.

De eerst volgende stap is het zoeken van iemand die haar kan ondersteunen. Op deze manier kan zij zich meer focussen op het verder uitwerken van haar ideeën en kan ze werken aan het verder uitbouwen van haar merk.

Tips van Daisy:

Wil je van je blog je werk maken?

Zorg voor een groot bereik. Hoe je dit doet? Zorg voor goede content, houd rekening met je SEO. Hier heb je handige plugins voor in wordpress. Daarnaast is het goed om met andere websites samen te werken. Dit kan ook helpen je bereik te vergroten.
Het is wel een kwestie van volhouden en hard werken. Daisy heeft ook eerst anderhalf jaar heel hard gewerkt voordat ze haar eerste geld verdiende met haar blog.
En héél belangrijk: Zorg dat je over iets schrijft wat je leuk vindt, mensen lezen en voelen dat als ze je blog lezen.

Waar moet je rekening mee houden als voor jezelf begint?

Het kan soms best wel eenzaam zijn, hier moet je tegen kunnen. Je moet de discipline hebben achter je laptop te gaan zitten en hard te werken.
En zorg voor een spaarpotje voordat je die stap gaat zetten, want zeker in het begin ben je natuurlijk niet verzekerd van inkomen. Of werk dus een tijdje door, twee banen naast elkaar, zoals Daisy heeft gedaan.

Voor iedereen die nog twijfelt iets te doen met passie/ droom?

Daisy komt met een quote waar zij veel aan gehad heeft om toch uiteindelijk de sprong te wagen: “Je zult nooit een nieuwe oceaan ontdekken als je niet de moed hebt de kust uit het oog te verliezen.”healthDaisy zegt: “Ik ben ook geen waaghals, maar schat de risico’s in en ga er gewoon voor. Sta stil bij wat je echt gelukkig maakt. Er zijn zoveel redenen om iets niet te doen, maar als er maar 1 reden is het wel te doen, ga er voor!”

Nieuwsgierig geworden naar Daisy haar blog? www.Ilovehealth.nl

Wil je graag het boek bestellen van Daisy zodat je gemakkelijk kunt starten met een gezondere levensstijl? Koop het boek hier!

 

 

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.