Ondernemersinspiratie: Moments of Light

Een nieuwe ondernemersinspiratie! Deze keer komt de inspiratie van Anne-Floor Sinnige, van Moments of Light. Een mooi vernieuwend concept, dus tijd voor inspiratie en tips van deze ambitieuze onderneemster!

Moments of light

Moments of Light is een luxe soywax geurkaarsenlijn. In plaats van specifieke geuren van bloemen of kruiden, creëren zij  momenten. Momenten die je met elkaar wilt delen of waar je bij stil wilt staan. Elk moment is beschreven in een bijbehorend gedichtje. De kaarsen zijn verrijkt met heerlijke, verfijnde geuren van een gerenommeerd parfumhuis.

Morning_voor_3mm_afloop

Anne-Floor zit altijd vol ideeën en het was dan ook niet de vraag óf ze haar eigen bedrijf zou beginnen, maar wanneer. Van online reismagazines, tot een eigen muzieklabel, veel opties zijn de revue gepasseerd.

Het idee voor Moments of Light kwam op het juiste moment, alles viel op z’n plek. Zowel wat betreft het concept, het product, als de tijd. En niet onbelangrijk, Anne-Floor had genoeg tijd gehad om het geld dat ze nodig had voor het opzetten van Moments of Light bij elkaar te sparen.

Van idee naar bedrijf

Het idee voor Moments ontstond in december 2013. Anne-Floor werkte toen nog voor een magazine dat ophield te bestaan. Tijdens de afwikkeling kwam er genoeg tijd vrij om de focus te leggen op Moments of Light en al snel kon Anne-Floor zich volledig focussen op haar eigen bedrijf. De eerste maanden hebben bestaan uit het uitwerken van het concept en het schrijven van haar business plan.

Anne-Floor heeft zichzelf bij de start van Moments of Light een aantal doelen gesteld, als stok Artikel in Marieclaireachter de deur. Heel slim en een goede tip voor iedere startende ondernemer! Eén van haar doelen? Het winnen van de Marieclaire Starters Award. Dit betekende een deadline en een eisenpakket voor haar business. Het was dus snel af en goed.

Product ontwikkelen

Naast het schrijven van een business plan, ging Anne-Floor aan de slag met het ontwikkelen van haar product en dit is niet zomaar iets. Eén kaars bestaat maar liefst uit 9 elementen en over al die elementen moet goed worden nagedacht om tot een mooi resultaat te komen.

Hierbij kun je denken aan uiteraard kaars en geur, maar bijvoorbeeld ook het glas, lont, verpakking, etiketten, displaymateriaal etc.

Anne-Floor heeft de ontwikkeling grondig aangepakt. Zo ging voor de kaars in de leer bij een kaarsmaker. Hier werden meteen haar eerste kaarsen met de hand gemaakt. En voor de geur schreef ze briefings aan verschillende parfumeurs waarna ze de geuren aan zoveel mogelijk mensen liet ruiken om tot het juiste resultaat te komen.

Moments of GratitudeOndernemen – het allerleuskst

Het is een heel proces, het maken van een product, precies zoals je dat zelf in gedacht hebt, maar voor Anne-Floor meteen ook het allerleukste onderdeel van haar baan. Het geeft haar ontzettend veel voldoening, zeker als het wordt zoals je hoopt, of zelfs nog mooier. Niet dat het altijd even makkelijk is, want je kunt je verkijken op bepaalde aspecten. Bij Anne-Floor is het soms de planning die voor een uitdaging zorgt, maar dit weet zij van zichzelf en lost ze op door hulp in te schakelen van de mensen die wel goede planners zijn. Belangrijk voor iedere ondernemer: Onderken je minder sterke kanten en vraag daarbij om hulp.

Ondernemen – Successen

De eerste kaarsen lagen al begin november 2014 in de winkel, bij Hutspot op de Rozengracht (Amsterdam). Een geweldige prestatie, binnen een jaar van idee tot verkoop!winkelpresentatie

Anne-Floor bereikte de finale van de Marieclaire Starters Award. Uiteindelijk niet gewonnen, maar het leverde wel veel publiciteit op. Ze was onder andere te zien in Koffietijd.

Om ervoor te zorgen dat Moments top of mind blijft, heeft Anne-Floor zich de afgelopen tijd gefocust op het vinden van leuke winkels die Moments willen verkopen. En dit is goed gelukt! Moments is nu al verkrijgbaar in 30 winkels, in verschillende steden en zelfs in België. Nu wordt het tijd om het product meer onder de aandacht brengen van verschillende redacties.

De mooiste momenten voor Anne-Floor sinds de start van Moments of Light zijn toch zeker het bereiken van de finale van de Marieclaire Starters Award en uiteraard dat haar kaarsen nu te koop zijn in belangrijke conceptstores als ANNA+NINA, Hutspot en Colour Locale in België.

Voor Anne-Floor voelt het goed dat zij kan bijdragen aan de liefde tussen mensen, door haar Moments of Light. Zij wil dan ook nog veel meer producten gaan ontwikkelen die hiertoe bijdragen. En het buitenland lonkt, dus wie weet zijn de kaarsen van Moments of Light met een paar jaar wel over de hele wereld te verkrijgen.. Mooie ambities!

Ondernemen – Tip

Anne-Floor haar tip voor iedereen die op het punt staat voor zichzelf te beginnen? “ Zoek goed uit of er genoeg vraag is naar je product en of je er op den duur van kunt leven. Je stopt zoveel bloed, zweet en tranen in je eigen bedrijf, dat dat wel een beloning waard is.”

Favo Moments van Anne-Floor?

Moments of Fuck It

Deze kaars geef je aan iemand om stappen te nemen waarvan je voelt dat het de juiste is, maar wel de engste. Om te leven buiten je comfortzone. Daar komen de mooiste dingen uit.

Moments of Gratitude

Deze kaars geef je om iemand te bedanken. Door het lieve gedichtje kan je niet anders dan een glimlach bij de ander op het gezicht toveren.

Moments of Light – MEZpiration Friend

Moments of Light is MEZpiration Friend! Dit betekent dat je de mooie kaarsen en inmiddels ook prachtige bad & body producten met 10% korting kunt kopen via MEZpiration? Hoe? Heel simpel: gebruik deze link en jouw korting wordt meteen verwerk in de Moments of ligt shop.

Verkooppunten Moments of Light

De producten van Moments of Light eens op je gemakje bekijken en iet moois voor jezelf of een mooi cadeau voor iemand anders uitzoeken. Je vindt de producten onder andere in deze winkels:

Amsterdam: ANNA + NINA, beide Hutpots, Johnny at the Spot, Brainy Days, Cloud Nine Haarlem: Brand UNXPCTD Zwolle, Arnhem, Apeldoorn: LOFT Rotterdam: SHPPR  België: Couleur Locale Bergen: PT Post, Eindhoven: Out of The Blue Conceptstore Nijmegen: Make my Day Den Bosch: Bij Daan, Daily Poetry.

>> dit bericht bevat een affiliate link<<

Reacties

3 reacties op “Ondernemersinspiratie: Moments of Light

  1. Pingback: Ondernemersinspiratie... update!

  2. Pingback: Fuck-it: Ga voor je droom!

  3. Pingback: Ondernemersinspiratie: FRAEMd – Maakt zichtbaar & toegankelijk! - MEZpiration

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.