Review: Healthy Pleasures

healthy pleasures inspiratie

Ik schreef al eerder over In love with health, een health blog met allerlei tips voor een gezonde leefstijl. Lisa (oprichtster) heeft nu haar eigen kookboek uitgegeven. Ik heb het al even in huis en inmiddels enkele recepten gemaakt. De hoogste tijd voor mijn review!

Bijzonder dat je, zoals Lisa, start met een blog en uiteindelijk een boek uitgeeft dat gigantische verkoopt door de bekendheid die je online hebt gegeneerd. Echt iets om trots op te zijn! Zoveel trouwe volgers, die dolgraag jouw kookboek toevoegen aan hun collectie!

Het boek doet me in eerste instantie qua look en feel een beetje denken aan het boek Power Food van Rens Kroes, maar heeft een heel eigen signatuur. Vernieuwende recepten en ideeën.

Mij helpt een nieuw kookboek om gevarieerder te koken. Want ik moet eerlijk bekennen dat ik best vaak hetzelfde maak. Maar daarin zal ik vast niet de enige in zijn : )

Lasagne

Het eerste recept dat ik probeerde, was de lasagne. Lasagne maken kan tijdrovend zijn, maar deze gezonde versie van Lisa is erg lekker én snel klaar! Vooral het gebruik van de hüttenkäse vind ik verrassend. Het  geeft een romige, frisse smaak zonder machtig en vet te worden.

De laatste 5 minuten in de oven heb ik er pijnboompitten op gestrooid, voor een extra crunch. Haal de lasagne er op tijd uit, zodat de courgette nog lekker knapperig is en smullen maar!

Tosti

Iets dat ik bijna nooit meer eet is een tosti. Gesmolten kaas is namelijk lastig te verteren. De tosti uit Healthy Pleasures is een super alternatief. Gezond en toch weer even wat anders dan mijn standaard boterham met geitenkaas. Absoluut voor herhaling vatbaar!

Banaanpannenkoeken

DSCN0004Ik ontbijt bijna altijd met overnight havermout. Ook hiervoor heb ik een alternatief gezocht en gevonden: De Banaanpannenkoekjes. Ze zijn zo klaar en echt heerlijk! Lekker smeuïg en zoet! Door het gebruik van 2 eieren, is het een goed vullend ontbijt, waardoor je voorkomt dat je meteen weer trek hebt. Blauwe bessen erbij houdt het fris. Dus deze ontbijtoptie gaat zeker zorgen voor wat meer afwisseling in mijn ochtendroutine.

Oeps…

Er moet er altijd eentje misgaan… De chocolate chip cookies heb ik helaas laten verbranden…dus die moet ik nog maar eens proberen. Als ze gelukt zijn zal ik een foto posten. : )

Mijn conclusie? Als je op zoek bent naar een goede aanvulling voor je rijtje (gezonde) kookboeken, is Healty Pleasures zeker een aanrader! Gefeliciteerd Lisa!

 

Reacties

Een reactie op “Review: Healthy Pleasures

  1. Pingback: Happy sweets: Chocolate chip cookies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.