Roots & Soul

Roots & Soul

Lifestyle merk geïnspireerd door reizen, natuur & surfen.

Kennen jullie dit leuke merk al? Het doet de naam eer aan!
Bart en Floor besloten om in 2013 hun baan op te zeggen en hun droom achterna te gaan. Ze vertrokken naar Midden-Amerika. Eenmaal daar raakten ze in de ban van alle mooie handgemaakte producten die ze tijdens hun reizen tegen kwamen.

Zo is het idee voor Roots & Soul geboren en besloten ze hier in 2014 voor te gaan. De wens om samen te gaan ondernemen, was er altijd al en nu hebben ze iets gevonden wat helemaal bij ze past. Roots & Soul is een combinatie geworden van hun inspiratiebronnen en passies en past goed bij hun levensstijl. Het is een merk waarin ze twee belangrijke dingen combineren: Het strandgevoel en de overtuiging dat de mooiste producten met de hand worden gemaakt, in kleine hoeveelheden en door echte vakmensen.

Tijdens hun reizen benaderen ze steeds nieuwe kleine werkplaatsen om de producten voor Roots & Soul te maken, waardoor ze niet alleen zelf doen wat ze leuk vinden, maar ook de lokale bevolking een kans geven op een beter leven.

Met Roots & Soul combineren ze westers design met het vakmanschap en het talent van lokale ambachtslieden. Geen grote fabrieken, geen chemische processen om materialen mooier te maken. Bart en Floor gaan voor kleinschalig, uniek en het gebruik van natuurlijke materialen.
Het leer wordt plantaardig gelooid. Er komen geen chemische processen aan te pas bij het kleuren van het leer. De kleur wordt bijvoorbeeld gehaald uit bepaalde bladeren/vruchten van planten.

Bart en Floor hopen met hun merk te laten zien hoe mooi handgemaakte producten zijn en dat massaproductie niet nodig is. Meer is niet beter. Kies voor één hele mooie tas, goed van kwaliteit, waar er ook echt maar eentje van is, omdat deze met de handgemaakt is.

De producten die nu in de shop staan, passen helemaal bij de zonnige dagen van de afgelopen week en er schijnen er volgende week nog een paar aan te komen :-). Leuke espadrilles, strandlakens en een strandtas.

Sinds kort liggen de producten van Roots & Soul ook bij Gekaapt! Deze super leuke conceptstore heeft er net een tweede vestiging bij in Oost en heeft een winkel op de tweede Nassaustraat.

Meer weten over Roots & Soul of hun producten bekijken in de webshop? Kijk even op hun site!

Foto credits: Roots & Soul!

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.