Je hoeft je Instagram account maar te openen en je wordt overspoeld met de prachtigste sieraden. Toen ik hier weer even indook, kwam ik erachter dat ook velen hiervan gewoon van Nederlandse bodem zijn.
De merken die ik er nu uitlicht hebben als overeenkomst dat ze allebei in Rotterdam ontstaan zijn én dat alle sieraden helemaal met de hand worden gemaakt, door de eigenaresses (en hun team) zelf.

Fashionology

Een sieradenmerk dat is opgericht door Rachel Duister, in 2009. Al van jongs af aan heeft Rachel een obsessie voor alles wat met kunst, mode en sieraden te maken heeft. Ze droomt dan ook al vroeg van het hebben van een succesvol eigen bedrijf.
Tijden haar studie aan de Kunst Academie, begint ze met het vormgeven van deze droom. Ze start met het ontwerpen en maken van sieraden, vanuit haar appartement in Rotterdam. Die plaatst ze op haar blog, dat ze op dat moment heeft. En de sieraden vallen al snel bij veel mensen in de smaak.
Er komt veel interesse vanuit onder andere stylisten en andere bloggers. Dit is het moment waarop Rachel haar droom écht in vervulling gaat en zij haar sieradenlabel begint, haar blog wordt een webshop met haar eigen sieraden.

Rachel leert zichzelf alles aan en werkt met edelstenen en half-edelstenen die ze combineert met organische materialen om zo unieke stukken te maken.
Inmiddels is Fashionology flink gegroeid en werkt Rachel samen met haar team vanuit het Fashionology atelier in Rotterdam. Haar label wordt verkocht in onder meer New York, Berlijn, Lissabon en zelfs in plaatsen op IJsland verkopen ze Fashionology.

Monocrafft

Monocrafft is opgericht door Merrel Westhoff. Merrel studeerde aan de modeacademie. Na haar afstuderen ging ze aan de slag als model en later werkte ze ook als styliste voor een kledingmerk. Maar er ontbrak een stuk creativiteit in haar werk. Dit is het moment dat Merrel besloot zich om te scholen tot edelsmit.
Nu ruim twee jaar geleden gaat ze er vol voor en start ze met Monocrafft. En dat gaat super goed, ik kan me bijna niet voorstellen dat je haar sieraden nog niet voorbij hebt zien komen. Via Instagram heeft Merrel al snel een groot bereik en weten ook veel bekende Amerikanen en Nederlanders haar merk te vinden. Haar sieraden zaten zelfs in de goody bag van de BRIT Awards.

Merrel maakt al haar sieraden zelf vanuit haar atelier/appartement in Rotterdam. De sieraden van Monocrafft zijn minimalistisch en strak. De meeste stukken worden verkocht vanuit haar eigen online webshop en gaan de hele wereld over. Ze krijgt gelukkig hulp van haar ouders en een goede vriendin, want Monocrafft loopt als een trein!

Zo zie je maar, ook dromen die je als kind al hebt, kunnen gewoon waarheid worden. Of je kunt vanuit een heel andere kant alsnog gaan voor iets waar je al je creativiteit in kwijt kunt. Niets hoeft je tegen te houden. Stap voor stap en kies iets dat dicht bij je hart ligt.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de websites van Fashionology en Monocrafft om de sieraden te bewonderen, of volg ze via social media.

 

Foto credits: Fashionology & Monocrafft!

 

 

Reacties