Startersinspiratie: Borrelbox Amsterdam

startersinspiratie Borrelbox MEZpiration

Na haar studie psychologie gaat Romee aan de slag bij een reclamebureau en vervolgens bij een startup, waar ze de marketing- en communicatie deed. Bij beiden heeft ze veel geleerd, veel ervaring opgedaan en leuke mensen ontmoet. Toch ontbrak er iets in deze banen. Romee wilde een baan waarbij ze niet meer alleen met haar hoofd hoefde te werken, maar vooral met haar handen en haar hart.

Het idee voor de Borrelbox ontstaat alweer een paar jaar geleden. Romee is de standaard borrelhappen die er op feestjes staan wel een beetje zat. Zelf besteedt ze altijd veel aandacht aan de borrel, maar begrijpt ook dat anderen niet altijd tijd/zin hebben om de stad af te struinen op zoek naar lekkere kaasjes en worstjes. En zelf crackers en spreads maken, is gewoon niet voor iedereen weggelegd.  Toch verdwijnt het idee voor de Borrelbox weer een beetje naar de achtergrond.

Na die eerste banen komt ze wel tot de conclusie dat ze het liefst iets gaat doen met haar grote hobby, koken. In december 2014 gaat ze aan de slag bij Saskia’s Huiskamer. Een leuk restaurant waar ze op freelance basis start. Ze leert veel over het werken in de keuken en het koken en ze geniet hier enorm van. Voor het eerst heeft ze een baan waar ze écht gelukkig van wordt.

Al snel komt ze in vaste dienst bij Saskia’s Huiskamer. Ze heeft het enorm naar haar zin, maar haar wens om te ondernemen en iets voor zichzelf te beginnen blijft kriebelen.

Eind vorig jaar besluit ze een paar maanden te gaan reizen. Tijdens deze reis komt het idee van de Borrelbox weer boven drijven en ze besluit hier bij terugkomst echt mee aan de slag te gaan. Want hierin komen twee dingen die ze geweldig vindt samen: Ondernemen & Koken.

Bij terugkomst kan ze bij Saskia’s Huiskamer blijven werken. Ze besluit dit te doen, maar voor minder uur dan voor haar reis, zodat ze tegelijkertijd aan de slag kan met het verder uitwerken van haar ideeën en het opzetten van de Borrelbox. Door de flexibele uren bij Saskia’s Huiskamer kan ze het goed combineren met het opzetten van haar onderneming.

Het Borrelbox avontuur is sinds maart dit jaar van start gegaan. Het eerste dat Romee doet, is met mensen praten over haar idee/concept. Ze vraagt wat mensen graag in de Borrelbox zouden willen hebben, wat ze er voor over hebben etc. En misschien nog wel belangrijker, ze is op een gegeven moment gewoon begonnen!

Dit was een tip van één van de mensen waar ze mee sprak en meteen de beste tip! De eerste boxen zijn misschien niet meteen zoals Romee ze eigenlijk voor ogen heeft, maar ze is iemand die altijd enorm in haar hoofd zit en door gewoon te gaan doen, krijgt ze een beter beeld bij de ideale Borrelbox.

Uiteraard zitten er boxen tussen waarbij ze achteraf denkt: “Dat kan ik nu veel lekkerder maken”. Maar door gewoon te beginnen, heeft ze het meest geleerd. Door de feedback en de hulp die Romee ontvangt, lukt het haar het concept verder te ontwikkelen.

Gaande weg ontdekt ze wat de juiste weg is en wordt het helemaal zoals ze wil. Romee is er van overtuigd dat de Borrelbox er over een jaar weer totaal anders uit zal zien. Dat houdt het juist spannend en leuk en het zorgt ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen.

Na een aantal maanden proberen, staat de box voor nu in ieder geval als een huis! Sinds half mei is de Borrelbox helemaal zoals Romee het voor ogen had toen ze van start ging. En dit komt mede door alle positieve reacties die ze krijgt. Ze hoeft geen moeite te doen om de box onder de aandacht te brengen. De Borrelbox valt op en dat zorgt voor veel positieve respons.

Romee heeft nog geen seconde spijt van haar sprong in het diepen. Ze krijgt er zo enorm veel energie van! Het gevoel dat ze nu heeft, heeft ze nog niet eerder gehad. Ze geniet van het uitproberen van nieuwe dingen. En van klanten die aangeven dat ze genieten van de Borrelbox, daar doe je het natuurlijk voor!

Borrelen doe je altijd samen, dus ook anderen worden weer op een idee gebracht. Zo was er laatst iemand die besloot om de Borrelbox cadeau te geven aan mensen die net getrouwd waren en zo gaat het van mond tot mond. De verkoop van de boxen is begonnen bij familie en vrienden, maar nu is Romee op een punt gekomen dat ook mensen die ze niet kent de boxen gaan bestellen en de box bijvoorbeeld cadeau geven. Dat zijn mooie momenten!

Romee komt zichzelf geregeld tegen als het gaat om het op de juiste manier indelen van haar tijd. Het maken van een box kost veel tijd en het vergt een boel voorbereiding. Ze heeft momenten gehad waarop de hele familie aan het helpen was om ervoor te zorgen dat de boxen op tijd de deur uit gingen. Dit zijn juist ook weer hele leuke en gezellige momenten, maar het is natuurlijk niet de bedoeling. Zeker niet nu de vraag naar haar Borrelboxen toeneemt.

Romee begint al meer ritme en inzicht te krijgen in hoe ze bepaalde zaken beter kan stroomlijnen. Zorgen voor wat meer structuur, dingen klaarleggen, etiketten alvast schrijven etc. Daarnaast moet ze starten met het opschrijven van de recepten, zodat ze niet iedere keer hoeft te proeven en op gevoel moet werken. Alle recepten zitten nu nog in haar hoofd, dus die opschrijven gaat Romee zeker helpen. Werken aan deze verdere ontwikkeling vindt ze heerlijk!

Het ondernemen is altijd iets dat Romee getrokken heeft. Wat haar vooral aanspreekt is de vrijheid en zelf je route kunnen bepalen. Een 9 tot 5 baan heeft haar altijd een beklemmend gevoel gegeven. Vrijheid heeft ze nu volop.

De stappen die Romee heeft gezet voordat ze met de Borrelbox begon, heeft ze écht allemaal nodig gehad om tot dit punt te komen. Ze was niet de ondernemer geweest die ze nu is, zonder de stappen die ze daarvoor heeft gezet. Wat haar naast al haar ervaring heeft geholpen is een fotografiecursus die ze ooit in Engeland volgde, waardoor ze nu zelf voor mooie foto’s kan zorgen van haar Borrelboxen.

De mond tot mond die nu op gang komt, is natuurlijk een groot voordeel van de Borrelbox, want je borrelt nooit alleen, dus er zijn altijd nieuwe mensen die het concept ontdekken tijdens de borrel. Deze zomer gaat Romee verder aan de slag met het promoten van haar Borrelbox, dus wie weet kom je haar ineens ergens tegen in Amsterdam met een voorproefje…!

Over een jaar hoopt ze dat ze kan leven van de Borrelbox! Alhoewel ze het  jammer zou vinden om bij Saksia’s Huiskamer te stoppen. Maar ze gaat er vanuit dat het zo goed gaat lopen, dat ze volgend jaar zelf een leuke nieuwe collega kan aannemen, waarmee in ieder geval de gezelligheid van het samenwerken behouden blijft.

Romee haar tip? Eigenlijk heb je hem al gelezen: “Ga het gewoon doen! Door te proberen, kom je vanzelf tot hoe je het écht zou willen. Je concept hoeft niet perfect te zijn voordat je van start gaat. Juist door te doen, leer je enorm veel, kun je bijsturen en wordt het uiteindelijk zoals je het in je hoofd had.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Borrelbox en zou je er wel eens eentje willen proberen? Er zijn verschillende opties. De box bestaat altijd uit zelfgemaakte dips en crackers, vers gesneden groente (crudité) en verschillende snacks die Romee ook allemaal zelf maakt. Wil je graag wat kaas en worst erbij? Ook dat is mogelijk! Romee gaat in Amsterdam op zoek naar de lekkerste kazen en worsten.

En denk nou niet dat als je de box één keer besteld hebt, je dan altijd dezelfde box krijgt. Romee houdt bij voor wie ze wat heeft gemaakt en zorgt er voor dat je de volgende keer weer iets anders krijgt. Kijk op de website naar de verschillende mogelijkheden! De Borrelbox is nu nog alleen in Amsterdam te bestellen.

Veel succes Romee! Ik ben heel benieuwd waar je over een jaar staat!

 

 

 

 

Reacties

Een reactie op “Startersinspiratie: Borrelbox Amsterdam

  1. Pingback: Borrelbox -1 jaar later! - MEZpiration

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.