Startersinspiratie: Life of Pie

startersinspiratie life of pie

Ineens kwam ik ze tegen op alle social media én op televisie, de zeer herkenbare taarten van Life of Pie. Daar moest ik meer van weten!

Voordat Lauren en Kim begonnen met Life of Pie deden ze beiden iets heel anders. Lauren werkte bij Mister Porter, in het W Hotel en Kim werkte voor NYDJ, een Amerikaans jeans label.
Beiden zijn ze super ondernemend en niet gemaakt om op kantoor te zitten. Dus dat ze op een gegeven moment voor zichzelf wilden beginnen wisten ze allebei al een tijdje. Kim wilde heel graag iets met taart en koffie, maar een concreet plan was er nog niet.

Toen Lauren naar London vertrok om een patisserie-opleiding te volgen bij le Cordon Blue, werden de plannen concreter en kwam de stap om zelf iets te starten dichterbij. In London is Lauren al begonnen met bakken voor iedereen om haar heen. Eenmaal terug zijn ze samen gaan zitten en besloten ze er vol voor te gaan. Van idee tot start heeft eigenlijk maar een half jaar geduurd.

Afgelopen december zijn ze begonnen met Life of Pie Amsterdam! Ze hebben een goed moment gekozen om te starten, Kerst. Ze plaatsten in december een menu (met verschillende patisserie opties) op hun Facebookpagina en binnen 4 dagen hadden ze al 70 orders! Lauren zegde als eerste haar baan op en binnen twee weken hadden ze het al zo druk dat Kim snel volgde.

Een vliegende start dus! Hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen? Ze hebben goed gebruik gemaakt van hun netwerk, ze hebben een fijn support team om zich heen. Hier zitten ook media mensen tussen, dus dat helpt natuurlijk. Hier zijn ze enorm blij mee en dankbaar voor! Ze hebben ook veel gebruik gemaakt van Instagram (inmiddels 12,3K volgers!), waardoor hun zichtbaarheid snel is gegroeid.

De eerste maanden van Life of Pie zijn Lauren en Kim goed bevallen. Het is hard werken, zeker geen 9 tot 5 baantje en er komt veel meer bij kijken dan alleen bakken. Factureren, inkopen, administratie, je leert werkelijk alles tegelijk, ook de minder leuke dingen. Maar ze vinden het een super kans!

Ze genieten enorm van de groei, van het ontmoeten van zoveel leuke mensen, met zoveel verschillende en bijzondere aanvragen. Dat maakt elke dag een feest.
Het moeilijkste tot nu toe is ‘nee’ durven zeggen. Je bent zo enthousiast dat je eigenlijk alles wilt doen, maar je wilt ook kwaliteit blijven leveren. Dan moet je soms keuzes maken en ‘nee’ durven zeggen, hoe lastig ook.

Ze hebben een duidelijke taakvedeling. Lauren is chef en Kim heeft de zakelijke kant voor haar rekening genomen. Ze omschrijven het zelf als: ‘Lauren is het hart en Kim de brains’. Ze vullen elkaar goed aan. Alles wat ze bedenken, maakt Lauren helemaal Life of Pie en Kim denkt dan weer na over hoe is ze bepaalde concepten kunnen uitrollen.

Er staan veel leuke plannen op stapel! Ze zijn zeker van plan Life of Pie verder uit te breiden; een winkel, workshops…. wie weet. Binnenkort kun je niet meer om Life of Pie heen : ). Ik ben super benieuwd, dat wordt social media in de gaten houden!

Lauren & Kim hun tip voor iedereen die rondloopt met een idee/droom?

“Ga ervoor! Het gaat met vallen en opstaan, maar het is het leukte wat er is!”

Life of Pie Amsterdam valt op! Lauren en Kim hebben gekozen voor een signatuur die er echt uit springt, waardoor je de Life of Pie taart herkent. Ze maken taarten op maat, met een Life of Pie sausje, waardoor ze eruit springen. Dat is denk ik een groot onderdeel van hun succes. Een markt met veel concurrenten, maar als je iets eigen maakt, iets doet waar je goed in bent en waar je verstand van hebt, is alles mogelijk!

Lauren & Kim heel veel succes met het verder uitbouwen van Life of Pie! Ik ga jullie in gaten houden en kom zeker over een jaar nog eens peilen hoe het met jullie gaat!

Meer weten over Life of Pie of eens kijken wat voor mooie taarten ze allemaal maken? Kijk eens op hun website of volg ze via Instagram!

 

Foto credits: Life of Pie

Reacties

Een reactie op “Startersinspiratie: Life of Pie

  1. Pingback: Life of Pie Amsterdam - Een jaar van enorme groei! - MEZpiration

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.