Strooien strooien strooien… Van Delft pepernotenfabriek sinds 1880

Van Delft pepernoten - inspiratie

Heb je al pepernoten in huis voor volgende week? Niet? Misschien is dit dan nog een leuke tip! Van Delft pepernotenfabriek is de oudste pepernotenfabriek ter wereld. Ze maken al pepernoten sinds 1880.

We eten ze al heel lang in Nederland, pepernoten. Eerst ontstaan vanuit oude deegresten in de 16e eeuw en doorontwikkeld tot de pepernoot zoals wij die nu kennen en die ieders favoriet is, maar eigenlijk ‘kruidnoot’ heet.

Van Delft Pepernotenfabriek is door de jaren heen steeds met nieuwe smaken op de markt gekomen. Inmiddels hebben ze er wel 35. Van de traditionele pepernoot met steranijs, gember of kaneel. Tot aan hele nieuwe verrassende smaken als kruidnoot zeezout- karamel, stroopwafelkruidnoten of limoncello kruidnoten.

Zelf zou ik toch gewoon lekker gaan voor de traditionele roomboter kruidnoot, maar voor ieder wat wils. Van Delft speelt ook in op de laatste ontwikkelingen in food land door bijvoorbeeld met een lactose/glutevrije kruidnoot te komen.

Al jaren lang een vaste leverancier van de Sint en je ziet maar, als je met je tijd mee gaat en toch bij je leest blijft, kun je van jouw onderneming een succes maken en dit héél lang volhouden.

De kruidnoten van Van Delft zijn online te koop. Maar eigenlijk moet je een bezoekje brengen aan een van de winkels.. Deze vind je bijvoorbeeld in Amsterdam, Zwolle, Nijmegen en Haarlem en zelf over de grens, in Berlijn. Voor meer informatie of als je nu heel erg veel zin hebt wat kruidnootjes aan te schaffen van Van Delft, kijk even op hun site.

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.