The Green Butt – wasbaar zonder stoffig te zijn

The green butt

The Green Butt; Jitta haar bijdrage aan verduurzamingJitta meijer

Van kinds af aan is Jitta zich al bewust van de rol die ze zelf kan spelen bij het leefbaar houden van onze planeet.

“ Thuis waren we er helemaal niet nadrukkelijk mee bezig, duurzaamheid. En toch ben ik me wel altijd bewust geweest van mijn invloed op het leefbaar houden van deze planeet. Iets dat ik bijvoorbeeld altijd heb onthouden is  de slogan  ‘een beter milieu begint bij jezelf’ .”

Ook het ondernemen is iets dat Jitta altijd heeft getrokken. Op haar laptop zijn meerdere mappen met verschillende bedrijfsideeën te vinden. Niet eerder was er een idee waarbij ze het gevoel had, dit moet het worden. Tot The Green Butt.

De start van The Green Butt is eigenlijk de samenkomst van verschillende dingen. Ze was zelf zwanger van haar zoontje en op zoek naar een duurzaam alternatief voor het gebruik van luiers.

” Dan kom je al snel uit bij wasbare luiers. De juiste kiezen was nog niet zo makkelijk. Ik werkte op dat moment in de online retail, wat ik heel leuk vond en zag daardoor meteen mogelijkheden. Zo begon het idee te borrelen voor mijn eigen webshop. Toen tijdens mijn verlof het bedrijf waar ik werkte overgenomen werd, vielen voor mij de puzzelstukjes in elkaar.”

The Green Butt is de ondernemersdroom waar Jitta verschillende waarden en kwaliteiten in kwijt kan.

“ Voor mij is The Green Butt de mogelijkheid om op een positieve manier en met humor duurzaamheid onder de aandacht te brengen.”

Voor Jitta is het belangrijk de duurzame luier uit de geitenwollensokken sfeer te halen. Het is duurzaam, maar vooral heel leuk.

“ Het vingertje rondom duurzaamheid vind ik vervelend. Dit wil ik ook koste wat kost vermijden. Ik wil vooral de voordelen en het gemak van de wasbare luier laten zien.”

Online-ervaring

Ondernemen is proberen. Daarom is Jitta verschillende dingen gaan proberen om de online-ervaring te optimaliseren en de aankoop van wasbare luiers makkelijker te maken.

“ Ik heb de drempel naar de klantenservice zo veel mogelijk verlaagd. Mensen kunnen op de site een vragenlijst invullen. Ik bekijk de ingevulde vragenlijsten en stuur mensen dan advies op maat. Op deze manier ben ik echt in contact met mijn klant, wat voor mij en de klant super fijn werkt.”

Op deze manier wil Jitta dat persoonlijke momentje, wat je normaal gesproken in een winkel hebt online creëren.

“ Het voelt toch persoonlijker op deze manier. Zij leren mij kennen en ik hun. Die personal feel, maar dan online.”

Samenwerken

Van de samenwerkingen die Jitta tot nu toe heeft opgezet heeft ze veel geleerd.

“ Een belangrijke les die ik graag wil delen is: vooral je verwachtingen uitspreken. Laat je bijvoorbeeld door iemand anders je blogs schrijven, spreek af hoeveel tijd hier voor mag worden uitgetrokken of wat je budget is.”

” Wat er ook nog wel eens bij in wil glippen, maar super belangrijk is: zet alles op de mail ter bevestiging en vraag om akkoord. Het is misschien een open deur, maar eenmaal in de waan van het ondernemen kunnen dit soort dingen er bij inschieten.”

Ondernemen is vrijheid

Je hoort het veel, ondernemers die zeggen dat het ondernemen voor hun een ultiem gevoel van vrijheid is.

“ Voor mij voelt dit echt zo. Ik ben altijd een duizendpoot geweest, altijd veel aan het werk. Maar nu kan ik alles doen & proberen op mijn manier. Natuurlijk voel ik ook wel druk, het moet dit jaar echt gaan gebeuren, maar ik vind dit ook leuk. Dat juichen bij iedere euro die binnenkomt.”

the green buttToekomst

Het ultieme doel van Jitta is op termijn drie winkels hebben waar wasbare luiers worden verkocht. Dit moeten de leukste, gezelligste en vrolijkste babywinkels van Nederland zijn. Je kunt hier naast wasbare luiers ook andere duurzame babyproducten kopen.

“ Het allerbelangrijkste is dat wasbare luiers gewoon normaal worden. Dat mensen door mij het gemak leren ervaren en iedere ouder op deze manier een bewuste afweging kan maken.”

Tips van Jitta voor jou

“ Ga vooral doen waar je hart ligt. Als je gaat ondernemen betekent het dat je de hele dag en meer bezig zult zijn met waar je voor kiest, dus het is super belangrijk dat je er echt blij van wordt. Zijn er dingen die je niet leuk vindt of waar je niet goed in bent, zoek mensen die je hiermee kunnen helpen.”

“En ga niet te lang door met dingen die niet werken, gooi ze in de prullenbak. Houd niet vast aan dingen die je ooit hebt bedacht omdat je er veel tijd/geld in hebt gestoken.”

Nieuwsgierig naar de wasbare luiers van The Green Butt? Je vindt om de website van Jitta veel meer informatie & je koopt ze hier in allerleukste prints!

Meer ondernemersverhalen lees je hier!

Reacties

Een reactie op “The Green Butt – wasbaar zonder stoffig te zijn

  1. Pingback: 4 x ondernemers met duurzame kinderlabels - MEZpiration

Reacties zijn gesloten.