Niet alleen ondernemen is vallen en opstaan, het is net als het gewone leven. Vallen en opstaan. Ik ben zeker niet onbekend met dit principe. En soms val je zo hard dat het opstaan wat langer duurt.

Er zijn de afgelopen jaren flink wat ingrijpende dingen gebeurd in mijn leven die soms de zin om te ondernemen even wegnemen. De beste remedie voor mij is ergens weer dat beginnetje vinden en gewoon weer opkrabbelen. De wonden likken en weer verder gaan. Dat wil niet zeggen dat de wonden weg zijn. Maar het kan soms juist heerlijk zijn om niet de hele dag naar de wonden te staren, maar bezig te zijn met iets waar je blij van wordt.

Het kan ook een moment zijn waarop je nog eens even goed nadenkt of je wel bezig bent met wat je echt wilt, of dat je je een beetje hebt laten meezuigen in de waan van het leven.

Ik ben net een van de belangrijkste mensen in mijn leven verloren. Mijn vader. Dat hij nooit meer terug komt, kan ik eigenlijk nog maar nauwelijks bevatten. Om dan weer verder te gaan is best een hele opgave kan ik je zeggen, maar ik ga het gewoon proberen!

Weer oppakken waar ik blij van word en dat is nog steeds MEZpiration. Wellicht is het ook een goed moment om bezig te gaan met het uitpluizen van de mogelijkheden van een droom die ik zelf al heel lang heb. Het leven is tekort om te wachten..

Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik, naast dat ik een creative marketing geest heb, ook goed ben in het op weg helpen van ondernemers die vastlopen. Naar de struggles luisteren, deze analyseren en zorgen voor eerlijke, praktische feedback. Het geeft me energie om startende ondernemers of ondernemers die de volgende stap willen zetten, maar even niet weten hoe, verder te helpen door middel van praktische oplossingen en frisse ideeën. Dus hier wil ook meer mee gaan doen.

Iets verdrietigs of vervelends kan zorgen voor nieuwe inzichten, zowel zakelijk als privé. Vallen en gewoon weer op staan, of soms gewoon beetje opkrabbelen, is ook voldoende.

Er komen snel weer veel leuke & inspirerende ondernemersverhalen op MEZpiration! Heb jij een ondernemer naar wiens verhaal je wel heel nieuwsgierig bent? Laat het me weten, dan ga ik eens even kijken of ik hem of haar kan porren voor een interview!

‘ Hoog Sammy,
Kijk omhoog Sammy,
want daarboven schijnt de zon.’

(De versie van mijn vader, zijn steuntje in onze rug).

Reacties