Vier en ontdek het sociaal ondernemerschap tijdens The Impact Days

The Impact Days

Op MEZpiration zetten we graag ondernemers achter Nederlandse en eerlijke en duurzame merken in de schijnwerpers. Ondernemers met een verhaal, die met hun producten proberen de wereld een beetje mooier te maken. Dit sociaal ondernemerschap, waarbij het niet zozeer gaat om zoveel mogelijk winst behalen, maar aan het een steentje bijdragen aan een betere wereld, speelt de hoofdrol tijdens de The Impact Days. De tweede Nederlandse editie van dit driedaagse evenement vindt deze week weer plaats. Op 21, 22 en 23 november wordt door heel Nederland het sociaal ondernemerschap gevierd.

Be Social. Buy Social.

Be Social. Buy Social. is het motto van The Impact Days. Het idee hierachter is dat je met elke euro die je uitgeeft het verschil kunt maken in de wereld. Dit begint al bij het doen van je dagelijkse boodschappen tot het bedlinnen waar je onder slaapt en het drankje dat je bij de VrijMiBo drinkt. Door je geld uit te geven aan ondernemingen met een ecologisch of maatschappelijk doel krijgen we meer waarde voor ons geld en maken we de wereld een stukje beter. Om dit sociaal ondernemerschap te vieren, te ontdekken en te versnellen is het belangrijk sociale ondernemers te leren kennen. Tijdens The Impact Days worden ontmoetingen tussen sociaal ondernemers, gemeenten, corporaties, beleidsmakers en (potentiële) klanten mogelijk gemaakt middels routes door heel Nederland langs sociale ondernemingen.

Wat voor ondernemers doen mee aan The Impact Days?

De routes die je tijdens The Impact Days kunt volgen gaan langs verschillende sociale initiatieven. Volg bijvoorbeeld een college betekenisvol ondernemen in Emmen, krijg een rondleiding bij Pluktuin Natuurtalent in Rotterdam, ruil je feestkleding bij Sustainable Wardrobe in Utrecht, shop eerlijk geproduceerde kinderkleding bij Broer & Zus in Amsterdam of neem een kijkje in de showroom van Yumeko. De deelnemende sociaal ondernemers begeven zich op verschillende terreinen en laten zien dat duurzaam leven mogelijk is in onze consumptiemaatschappij.

The Impact Days

Steeds meer Nederlanders zetten zich in voor maatschappelijke en ecologische doelen door een sociale onderneming te starten. De zichtbaarheid hiervan kan echter nog verbeterd worden, en daarom zijn in 2018 The Impact Days in het leven geroepen. Aan de eerste editie namen alleen de grootste gemeenten Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag deel, maar bij deze tweede editie op 21, 22 en 23 november 2019 kan in heel Nederland het sociaal ondernemerschap gevierd worden. Niet alleen in Nederland staan we stil bij het betekenisvol ondernemen. Onder de naam Social Enterprise Day wordt op donderdag 21 november namelijk de kracht van sociaal ondernemen over de hele wereld gevierd.

Meedoen aan The Impact Days? Kijk op www.theimpactdays.nl voor routes en meer informatie.

Bron beeld: The Impact Days

Reacties