Duurzamere beauty producten

duurzamere beauty producten

Duurzamer leven, het lijkt soms ingewikkeld en toch is het makkelijker dan je denkt. In deze blogs “Duurzamere keuze” wil ik je graag laten zien dat je bijvoorbeeld ook op grotere platforms duurzamere keuzes kunt maken.

In deze blog vind je allemaal duurzamere beauty producten waarmee je dat eerste kleine stapje zet richting een duurzamer leven. Leuk voor jou, voor de planeet en alle mensen die nog na ons komen.

Gezichtsverzorging

Van een site als Amazon zal je het niet direct verwachten, maar ook hier vind je mooie duurzamere producten om bijvoorbeeld je huid mee te reinigen. Denk aan Bamboo pads op je make-up te verwijderen, wattenstaafjes van organisch kantoen en bamboe, maar bijvoorbeeld ook bamboe tandenborstels.

Ze verkopen zelfs vegan tandenpoets tabletten, hiermee voorkom je al het plastic en deze natuurlijk heel gemakkelijk mee te nemen op reis.

Op zoek naar een betaalbare gezichtscrème zonder zooi? Ook die is gewoon verkrijgen op bijvoorbeeld Amazon van het merk The Ilex Wood. Dit merk biedt nog veel meer fijne beauty producten als gezichtsolies en lippenbalsem. En super betaalbaar, dus kijk vooral of het iets voor jou kan zijn.

Haarverzorging

Daarnaast worden de producten van Love Beauty & Planet verkocht, vaak met fijne kortingen. Dat is dan weer mooi meegenomen ; ) Het zijn vegan producten zonder troep. Dus zeker een duurzamere keuze. De kokosnoot producten (shampoo & conditioneer) is een van mijn favorieten en gebruik ik al een hele tijd.

Ze verkopen ook producten van het merk Aveda, 100% veganistisch gecertificeerde producten. Is het dan 100% duurzaam? Zeker niet (denk aan plastic verpakking en eventuele andere gebruikte ingrediënten). Maar verduurzaming gaat stap voor stap en ik vind dat iedere stap er eentje is. Kiezen voor verzorgingsproducten vrij van dierlijke producten lijkt me een goeie eerste stap als je wilt beginnen met het maken van duurzamere keuzes.

Op MEZpiration vind heel veel inspiratie om duurzamere keuzes te maken. Check bijvoorbeeld ‘duurzame labels’ voor meer inspiratie.

Reacties