Happy Sweets: Spelt- citroenbiscuitjes

spelt- citroenbiscuitjes

Zin in iets voor bij de thee en wil je wel eens iets anders dan de standaard theebiscuitjes? Probeer dan deze spelt- citroenbiscuitjes. Zoet met zuur, ik houd ervan! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Weer een heel simpel receptje dat zo klaar is. Je kunt er voor kiezen de koekjes in te vriezen, of je bewaart ze in een goed afsluitbaar blik.

Nodig?

200 gram speltmeel (volkoren)

40 gram boter

45 gram kokosolie

40 gram kokosbloesemsuiker

1 flinke tl. bakpoeder

20 gram agavesiroop

snuf zout

30 ml citroensap

1 tl. citroenzeste

Aan de slag!

Haal de boter alvast uit de koelkast, zodat deze zacht kan worden. Ik heb nu wat boter toegevoegd voor het extra lekkere, maar je kunt de boter uiteraard ook weglaten en alleen maar kokosolie gebruiken.

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en mix even goed door. Voeg daarna ook de kokosolie, boter, het citroensap en de zeste toe. Vang het citroensap opgevangen op in een bakje met een zeef erboven om te voorkomen dat je alle pitjes eruit moet gaan halen.

Mix/kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot een soepel deeg. Is het nog iets te korrelig? Voeg een eetlepel water of bijvoorbeeld amandelmelk toe. Is het juist iets te nat, voeg dan gewoon heel voorzichtig wat extra speltmeel toe. Leg het deeg voor de spelt- cirtoenbiscuitjes even in de koelkast verpakt in huishoudfolie.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden, haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met een stuk bakpapier. Ga op zoek naar een vormpje om het deeg  mee uit te steken. Ik heb gekozen voor een simpele ronde vorm met een doorsnede van een centimeter of 4, maar het is natuurlijk maar net wat je leuk vindt : )

Haal het deeg uit de koelkast en rol tussen twee stukken huishoudfolie uit tot een millimeter of 3. Steek nu de biscuitjes uit en leg ze op de bakplaat. Je kunt hier nu nog met een vork een motiefje in prikken wat je leuk vindt, mocht je daar behoefte aan hebben : ).

Schuif de bakplaat in de oven en met een minuut of 10-15 zijn de biscuitjes alweer klaar. Laat de ze buiten de oven nog even afkoelen op een rekje en proberen maar, deze spelt- citroenbiscuitjes!

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.